Ingezonden persbericht


NJR

PERSBERICHT
Utrecht, 17 september 2009

Jargonbrigade: Rutte neemt Klare Taalprijs glunderend in ontvangst

Agnes Kant negeert Zwetsprijs

De Jargonbrigade van NJR (Nationale Jeugdraad) ging gisteren op zoek naar zwetsende politici in de Tweede Kamer. Agnes Kant (SP) werd de winnaar van de Zwetsprijs, terwijl Mark Rutte (VVD) juist de Klare Taalprijs in ontvangst mocht nemen. En dat deed hij maar al te graag. "Rutte was erg enthousiast, hij liep direct naar ons toe. Hij heeft ons wel duizend keer bedankt en nam rustig de tijd om met iedereen op de foto te gaan," aldus brigadier Djarno Wijkhuijs. Rutte kreeg te horen dat hij enthousiast, geloofwaardig en helder was. Ook zijn humor viel op. "Ga door, ga door, complimenten zijn altijd leuk om te horen," glunderde Rutte.

NJR betreurt het feit dat Agnes Kant de Zwetsprijs niet in ontvangst wilde nemen. De Jargonbrigade benadrukt dat de prijs gezien moet worden als een aanmoedigingsprijs. Hiermee wil NJR de politiek toegankelijker maken voor jongeren en politici stimuleren om begrijpelijke taal te spreken. Kant kan deze week haar prijs samen een lijstje met tips voor klare taal van de postbode verwachten. Zo willen de brigadiers de politica alsnog stimuleren om klare taal te spreken.

Kijk ook op www.njr.nl!

NJR
De Nationale Jeugdraad is vernieuwd en heet nu NJR! Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

()

Noot voor redactie,