Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 3 september 2009

THE DAMNED OP DONDERDAG 17 SEPTEMBER IN WATT

The Damned komt voor drie concerten naar Nederland. Op donderdag 17 september doen ze een show in WATT.

The Damned is één van de meest opvallende bands die uit de Britse punkbeweging van de jaren 70 is voortgekomen. Niet alleen zijn ze de eerste punkband die een singel uitbrengen, maar in de jaren 80 evolueren ze tot één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de gothic stroming binnen de New Wave.

In tegenstelling tot de meeste bands uit de jaren 70 ligt de nadruk in de nummers van The Damned niet op politiek. De band weet het publiek echt te grijpen met hun muziek en energieke optredens. De eerste singel 'New Rose' en de eerste full length 'Damned, Damned, Damned' worden uitgebracht op het punklabel Stiff Records en daarop volgt een tour door Amerika.

In 1985 brengen ze 'Phantamasgoria' uit, waar hun grootste hit ooit op staat Barry Ryan's cover 'Eloise'. Na het album 'Anything' uit 1986 het voor gezien te houden.

Sinds 1995 werken Captain Sensible en zanger Vanian weer samen. 30 jaar later is The Damned nog steeds één van de meest geïnspireerde punk en gothic rock bands.

DO.17.09

THE DAMNED (UK) + THE GENERATORS (US) + THE STEALERS

@ WATT ROTTERDAM (GROTE ZAAL)

Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u

Tickets a E 17 (excl. vvk) zijn te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels, en Plato en Velvet Music Rotterdam. www.watt-rotterdam.nl /

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /