Ingezonden persbericht


Persbericht

Thesi Geesink

"Daglicht"

17 september t/m 1 november 2009

FOTO-OBJECTEN VAN THESI GEESINK VOOR DE TWEEDE MAAL IN MUSEUM JAN VAN DER TOGT IN AMSTELVEEN

Thesi Geesink heeft voor haar nieuwe tentoonstelling gefotografeerd China, Marokko en Cuba. Zij is op haar reizen niet op zoek naar vergezichten, mensen of landschappen, maar speurt naar verweerde details in oude buurten, sloperijen en havens.

"Op een oude muur, container of een schip kan ik een verwering zien welke me zo ontroerd en inspireert dat ik het wil isoleren van haar omgeving; door de sterke uitvergroting krijgen deze details een eigen identiteit en ontstaat er een abstrahering van de werkelijkheid. Fotografie is voor mij op deze manier meer dan het vastleggen van de realiteit."

Het is een fascinerende manier van kijken waardoor licht 'op vergane glorie' in een ander DAGLICHT komt te staan.

De foto's zijn afgedrukt op cibachrome en in époxy gegoten. Dit proces levert een modern kunstwerk op dat ook geschikt is om buiten te exposeren.

De kunstenares hecht veel waarde aan de uniciteit van haar werk, en geeft de garantie dat zij van elk foto-object 1 exemplaar maakt onder notarieel toezicht. Een unicum in de fotografie.

De officiële opening van "Daglicht" zal zondag 27 september om 16.00 uur worden verricht door de journalist Thomas Lepeltak.

Museum Jan van der Togt

Dorpsstraat 50

1182 JE Amstelveen

www.jvdtogt.nl/pers.htm