Ingezonden persbericht


17 september 2009

Nieuwe stimuleringsregeling Toegankelijkheid van de Gemeente Den Haag: Als u meedoet, doen wij ook mee!

Vandaag start de nieuwe campagne Toegankelijkheid van de Gemeente Den Haag. Doel van de campagne is om de stimuleringsregeling Toegankelijkheid onder de aandacht te brengen. Deze regeling verstrekt subsidie aan ondernemers, die hun gebouw of voorziening toegankelijk maken voor gehandicapten. Dit is een van de speerpunten uit de nota 'Hoezo Gehandicapt?!' van wethouder Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie).

Wat houdt de regeling in?
Uitgangspunt van de nota is, dat mensen met een beperking volwaardig moeten kunnen deelnemen aan de maatschappij. Gebouwen en voorzieningen met een maatschappelijke functie moeten zo toegankelijk mogelijk zijn, ook voor gehandicapten. Volgens de nieuwe regeling wordt subsidie verstrekt voor bijvoorbeeld de aanleg van een lift, de bouw van een invalidentoilet, de verbreding van een gang voor rolstoelgebruikers of het gebruik van blindegeleidetegels. Verder komen voorlichtingscursussen voor (horeca-)personeel over hoe om te gaan met mensen met een beperking. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale kosten met een maximum van E 25.000,- per kalenderjaar

Om de nieuwe subsidieregeling onder de aandacht te brengen zendt Radio West en Den Haag FM radiospots uit. Verder worden advertenties geplaatst in vakbladen, folders verspreid en is er in november een speciale informatiedag over de stimuleringsregeling Toegankelijkheid.

Kijk voor meer informatie op MACROBUTTON HtmlResAnchor www.denhaag.nl/toegankelijkheid.