Ingezonden persbericht


Datum: 17 september 2009

NU.nl en Achmea starten online maatschappelijk platform Werk&Privé
- Nieuw NU.nl katern zet maatschappelijke vraagstukken op de publieke agenda -

Amsterdam, 17 september 2009 - NU.nl start in samenwerking met Achmea het katern Werk&Privé, een online platform dat maatschappelijke thema's die breed leven in onze samenleving aankaart. Werk&Privé staat als nieuw katern binnen NU.nl naast het algemene en economische nieuws en bevat artikelen, stellingen en video's over topics als werk, gezin, zorg, veiligheid en onderwijs. Bezoekers kunnen ook direct reageren en met elkaar het gesprek aangaan door de link met het discussieplatform NUjij.nl.

Maatschappelijke thematiek op NU.nl
Het nieuwe katern combineert de wens van Achmea om belangrijke maatschappelijke vraagstukken op de publieke agenda te zetten met de intentie van NU.nl om thema's die breed leven in de samenleving te brengen als verdieping op het dagelijkse nieuws. Hoofdredacteur Laurens Verhagen van NU.nl: "NU.nl brengt elke dag het laatste nieuws. Daar zitten vaak berichten bij die iets zeggen over de huidige samenleving. We merken dat zaken als bewust leven, de lastige balans tussen werk en privé en omgaan met stress bij veel lezers leven. Met het nieuwe katern bieden we een centrale plek waar alle berichten met een maatschappelijk thema bij elkaar staan, verder aangevuld met eigen redactionele content."

De weg naar een prettigere samenleving
Achmea brandmanager Patrick van den Bos: "We verzekeren niet alleen, maar we vinden ook dat we een rol moeten spelen als het gaat om het aankaarten van maatschappelijke problemen, het bedenken van oplossingen en investeren in antwoorden op vragen uit de samenleving." Via de campagne Waarzijnwemeebezig.nl krijgt dit vorm. Het nieuwe katern en de campagne vormen een perfecte twee-eenheid.