Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Onderzoek eerdere uitbetaling scholierenvergoeding in 2010

Onderzoek eerdere uitbetaling scholierenvergoeding in 2010

17-09-2009 * Wethouder Ossel gaat op aandringen van de SP bekijken of ouders de scholierenvergoeding in 2010 eerder in het jaar kunnen aanvragen zodat die op hun rekening staat voordat het nieuwe schooljaar begint. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "De vergoeding komt nu vaak pas binnen als het schooljaar al is begonnen, waardoor ouders financieel in de problemen komen. Door de aanvraagprocedure te vervroegen kunnen we die problemen voorkomen."
Maureen van der Pligt
Ook bij het begin van dit schooljaar ging het bij veel gezinnen weer mis met de scholierenvergoeding. Omdat die te laat kwam konden ouders bijvoorbeeld de borg van de - tegenwoordig gratis - boeken van hun kinderen niet betalen. Opmerkelijk genoeg heeft de invoering van gratis schoolboeken de financiële perikelen juist verergerd. Hierdoor is namelijk de tegemoetkoming schoolkosten van het Rijk afgeschaft, waardoor ouders met een krappe beurs volledig afhankelijk zijn geworden van de scholierenvergoeding. Van der Pligt: "Maar dan moet die wel op tijd komen en dat is dus vaak niet het geval."

De SP zal er scherp het oog op houden dat wethouder Ossel zijn belofte nakomt en zorgt dat gezinnen volgend schooljaar de scholierenvergoeding binnen hebben als ze hem nodig hebben.