Ingezonden persbericht


Wooncompagnie herstelt brandschade aan huizen in Schagen

Woningcorporatie Wooncompagnie is druk bezig met het herstellen van de brandschade aan drie woningen op de Meindert Hobbemastraat in Schagen. Afgelopen mei brandde nummer 5 daar geheel uit en liepen de aangrenzende woningen (3 en 7) forse brand -, roet -en waterschade op. De totale schade, zoals vastgesteld door de verzekering, bedroeg 120.000 euro. Opzichter Menno de Rooij van Wooncompagnie hoopt dat eind september het dak van de zwaarst beschadigde woning klaar is. "Dan is alles in ieder geval wind- en waterdicht en kan de aannemer een begin maken met het overige herstelwerk."

Dat overige herstelwerk is aanzienlijk wat betreft nummer 5. Zo moeten onder meer nieuwe plafonds worden aangebracht en een nieuwe zolderverdieping en heeft het huis geen kozijnen en tussenmuren meer. Verder moeten de woningen goed drogen. De Rooij: "Ze zijn heel vochtig vanwege het bluswerk. Zolang dat het geval is, kunnen de stukadoor en de schilder niet aan de slag. Ook moet alles nog goed worden schoongemaakt."

Onvoorziene problemen
De bewoners van de drie woningen zijn momenteel tijdelijk ondergebracht in andere huurwoningen van Wooncompagnie. De Rooij verwacht dat de bewoner van nummer 5 in november weer naar huis kan en de bewoners van de belendende panden in oktober. "Dan moet wel alles meezitten en moet de aannemer niet op onvoorziene problemen stuiten."

Mysterie
De exacte oorzaak van de felle uitslaande brand blijft een mysterie. Hoewel is vastgesteld dat het vuur is begonnen in een van de slaapkamer van nummer 5, is die kamer dusdanig uitgebrand dat de brandweer niet meer kon vaststellen hoe de brand is begonnen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.




Ingezonden persbericht