De beiaard komt naar Vleuten


Alle 53 klokken zijn gegoten

VLEUTEN, 20090905 -- De 53 nieuwe klokken voor de beiaard van Vleuten zijn tussen 17 en 20 september 2009 voor iedereen te bekijken in de Torenpleinkerk van Vleuten. De kerk is die dagen geopend van 12.00 - 17.00 uur. Op donderdag en vrijdag zal er regelmatig op het Bätzorgel van de kerk worden gespeeld.

Op zaterdag 19 september is er een feestelijk programma op het Torenplein. De grootste Reizende Beiaard ter wereld zal die dag naar Vleuten komen. Dit instrument, gegoten door de Koninklijke Klokkengieterij Petit & Fritsen uit Aarle Rixtel, weegt 30 ton en staat op een Mack-truck van 16 meter lang. Vanaf 16.30 uur zijn er optredens met dit instrument met een koperensemble o.l.v. Arie Griffioen en zal het Zangkoor Vleuten - De Meern o.l.v. Hans van Tent enkele stukken zingen samen met deze beiaard. De beiaard zal worden bespeeld door Dick van Dijk.
Om 20.15 uur start een spetterend optreden van Rosemarie Seuntiëns met haar succesvolle programma Roaming Bells. Het carillon zal samen klinken met orkest en op een groot scherm zullen filmbeelden worden vertoond. Luisteraars kunnen in het gras rondom de kerk luisteren.
Zondag 20 september zullen de klokken van het nieuwe carillon worden ingewijd in een feestelijke kerkdienst die wordt geleid door Johan Plante. Medewerking wordt verleend door de cantorij o.l.v. Alice van Eldik en de orgels in de kerk zullen worden bespeeld door Dick van Dijk en Jan Boerwinkel. De kerkdienst begint om 10.00 uur.

Voor actuele informatie zie www.klokkenspelvereniging.nl





Ingezonden persbericht