Ingezonden persbericht

Mevrouw, Mijnheer

Wie had gedacht dat het plan van enkele Maaseikenaren om de Maas per kano te bevaren van de bron tot aan de monding zo veel enthousiasme zou losweken.
De ontvangst die Hugo Hoedemakers en Willy Borkelmans te beurt viel bij hun passage van de Pater Sangersbrug was hiervan het sprekende bewijs.
Uit de perskanalen waren ze gedurende een maand niet weg te slaan.

We konden het spannende verhaal volgen op de blog die met vaardige pen werd volgeschreven. Er waren, ondanks de gedegen voorbereiding (het zijn oud-scouts), toch nog een aantal verrassingen van formaat. Odysseus verbleekt er bij. Toch moet het nog interessanter zijn het epos uit de mond van de avonturiers zelf mee te beleven.

De Pater Sangerskring heeft de kanovaarders uitgenodigd om hun verhaal in geuren en kleuren te komen vertellen, met beelden en de presentatie van hun kano mét uitrusting, op donderdag, 17 september 2009 om 20 uur in de Zaal Van Eyck, Koning Albertlaan 23, 3680 Maaseik (harmoniezaal).

Per kano de Maas af van bron tot monding, of de avonturen van Hugo en Willy op de Maas.
-Negenhonderd kilometer op de stroom.
-Twee vrienden, 28 dagen samen in een kano!
-Natuur, gevaar, doorzetting, poëzie, techniek, hulpvaardigheid, de Wilde Maas, ...
-U kunt ter plaatse voorintekenen voor een prachtig boek dat nog dit jaar verschijnt.

Deelname: 3 Euro.
De opbrengst van deze avond gaat naar het project van de Lionsclub Maasland "SightFirst", een ambitieuze campagne voor blinden en slechtzienden.