Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Persberichten St Jansdal

Een stoel voor het goede doel (25-08-2009)

Ziekenhuis St Jansdal organiseert op zaterdag 19 september voor de derde keer de oldtimer toerrit âToeren voor levenâ. Er hebben al 70 deelnemers zich opgegeven! De bedoeling van dit initiatief is om aandacht te vragen voor orgaan- en weefseldonatie. Nieuw dit jaar is dat liefhebbers kunnen meerijden in een van de klassiekers door een stoel te kopen, die ter beschikking is gesteld door de eigenaren. De opbrengst gaat naar twee goede doelen.

De toerrit is ongeveer 100 à 125 km lang en start tussen 09.00 en 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van het St Jansdal en eindigt omstreeks 13.00 uur ook op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Tussendoor wordt er één of twee keer gestopt. 's Middags is er een informatiemarkt over orgaan- en weefseldonatie, kunt u genieten op het terras van ârent-a-pubâ van Cateringbedrijf Wim van den Berg en kunnen alle oldtimers bezichtigd worden. Drumfanfare Jong EDG uit Ermelo en Dweil- en amusementsorkest Love Hendels zorgen van 12.30-15.30 uur voor een vrolijke noot.

De link met orgaan- en weefseldonatie is een metafoor. Liefhebbers van oldtimers hebben van oude onderdelen weer een nieuwe auto gemaakt. Zij hebben de auto weer een leven gegeven. Door donor te worden, geef je een ander weer een toekomst, een nieuw leven.

Wilt u meerijden? U kunt zelf uitkiezen met welke auto! Op de website www.stjansdal.nl/toerrit staan alle klassiekers op een rij met het aantal beschikbare stoelen. Een zitplaats kost ⬠50. De opbrengst gaat naar twee goede doelen. Met vragen kunt u contact opnemen met de afdeling PR&Communicatie van het St Jansdal, telefoon: 0341-463813 of per mail ld.heller@stjansdal.nl.

Tegelijkertijd vindt de jaarlijkse St Jansdalfietstocht plaats met drie mooie routes over de Veluwe. Voor dit evenement kunt u zich ook nog opgeven.
Een A-Ford uit 1931 van de heer Van Asselt uit Elspeet. Hij stelt 1 zitplaats beschikbaar! Wie rijdt er mee?

---