Gemeente 's-Hertogenbosch

09-09-2009
Kermis in Engelen met theater en kastelen

Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 september staat de Engelense kermis weer op het plein voor de Engelenburcht. Er staan een autoscooter, draaimolen, grijpkranen en een snoepkraam aan de Achterstaat. De attracties op de kermis zijn alle dagen open van 14.00 tot 1.00 uur. De opbouw van de kermis vindt plaats vanaf woensdag 16 september en het afbreken gebeurt vanaf dinsdag 22 september. De Achterstaat in Engelen wordt voor het doorgaande verkeer tijdens kermis en opbouw en afbouw afgesloten voor het verkeer.

Net als andere jaren organiseert de Engelenburcht op zondag 20 september van 12.00 tot 18.00 uur het evenement `Kermis in en om de Engelenburcht' met verschillende onderdelen. Nieuw is dit jaar het kampioenschap `Indoor zandkastelen bouwen'. Hiervoor wordt een grote hoeveelheid zand de zaal van de Engelenburcht ingereden, om daarna de bestaande kastelen in de Haverleij, maar wellicht ook nieuwe ontwerpen, te laten verrijzen. Vijf teams gaan onder leiding van professionals met water en zand aan de gang om het mooiste kasteel te laten ontstaan. Speerpunt is meer amusement voor de jeugd. Daarom loopt er jeugdstraattheater tussen de kermis en de kramen door en vinden er in de grote zaal diverse optredens plaats. Traditioneel zijn er de presentaties van de verenigingen. Muziekvereniging T.O.G., de Bestuursraad, FC Engelen, Engelen in bedrijf, Heemkundekring Engelen, Ouderen Activiteiten Commissie, Bridgevereniging 55+, Carnavalsvereniging `de Terpers', www.dorp-engelen.nl, Sportvereniging Recrea en de Schuilplaats breiden de kermis uit met een aantal leuke spannende attracties en `lekkere' onderdelen.

Tegelijkertijd is er een braderie en een tweedehandsmarkt, waarvoor u een kraam van vier meter kunt huren voor de prijs van EUR 15,-. Voor de inwoners van Engelen, Bokhoven en de Haverleij is de huurprijs slechts EUR 12,50. De kramen worden buiten opgesteld. Voor de jeugd zijn er speciale kinderkramen van 2 meter te huur voor maar EUR 6,- met daarbij een leuke verrassing. Verkoop vanaf een grondplaats is tijdens dit evenement niet toegestaan. Het geheel is niet compleet zonder een gezellig amusementsprogramma met drankje, hapje en terras. Er zijn de hele middag diverse demonstraties van o.a. dans en er is volop muziek van een disco. Voor meer informatie kunt u bellen met Lesley Walvaart, tel. (073) 631 19 98 of Maarten Hoogaars van de Engelenburcht, tel. (073) 631 19 05.