Gemeente Asten

Start onderzoek veiligheid

Vanaf 19 september vindt een onderzoek naar veiligheid plaats in verschillende Brabantse gemeenten.

Start onderzoek naar veiligheid binnen gemeenten in Brabant

Hoe veilig voelt u zich in uw buurt? Bent u slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele vragen die vanaf 19 september in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan inwoners van verschillende Brabantse gemeenten.

Voor wie is de Veiligheidsmonitor interessant?

Met de uitkomsten van deze veiligheidsenquête krijgt de gemeente beter zicht op de eigen veiligheidssituatie en de mogelijkheden tot verbetering. Maar ook voor anderen is de Veiligheidsmonitor een belangrijke bron van informatie, zoals de regiopolitie en de provincie. De Veiligheidsmonitor is een landelijk instrument dat is ontwikkeld om de sociale veiligheid op lokaal niveau te kunnen meten. Uniek in Brabant hierbij is de samenwerking tussen gemeenten, provincie en politie, die de uitkomsten van dit periodiek terugkerende onderzoek gebruiken voor het vormgeven en evalueren van hun veiligheidsbeleid.

Belangrijk om mee te doen

Met een goed beeld van de veiligheidssituatie zijn gemeente en politie beter in staat om voor een veilige leefomgeving te zorgen. Daarom vindt het gemeentebestuur het heel belangrijk dat de burgers die benaderd worden ook meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in de gemeente.

Wat houdt het in?

Deelnemers aan het onderzoek krijgen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst via internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het onderzoek start half september en wordt uitgevoerd door bureau Intomart GfK uit Hilversum. De resultaten worden in maart 2010 verwacht en bevatten naast uitkomsten uit de Veiligheidsmonitor ook informatie uit de politieregistratie.

Meer weten?

Heeft u vragen over de uitvoering van dit onderzoek dan kunt u deze via de e-mail stellen aan: veiligheidsmonitor@gfk.com. Of telefonisch via: 0800 - 0230783.