Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Persberichten St Jansdal

St Jansdaldag 2009 (14-09-2009)

Fietsen en toeren voor goede doel

Ruim honderd oldtimers en vele fietsers zamelen zaterdag 19 september op sportieve wijze geld in voor het goede doel. âs Middags kunnen de oldtimers op het terrein van het St Jansdal bezichtigd worden. Er rijden autoâs mee van allerlei typen en leeftijden. Zes autoâs zijn zelfs uit de bouwjaren 1930-1940, waaronder een A-ford Fodor uit 1930. Het belooft een spectaculair evenement te worden. Ook zijn er activiteiten voor de kinderen en een informatiemarkt over orgaan- en weefseldonatie. Tevens kunt u meedoen aan de St Jansdal fietstocht, die ook vertrekt vanaf het St Jansdal.

Starttijden

09.00 tot 09.30 uur start fietstocht 100 km.

09.30 tot 11.30 uur start fietstocht 50 km.

09.00 tot 09.30 uur start oldtimertoerrit

10.30 tot 11.30 uur start fietstocht 25 km.

vanaf ca. 13.00 uur terugkomst oldtimers

om 14.00 uur uitslag verloting

12.30 tot 15.30 uur:

bezichtiging oldtimers

informatiemarkt orgaan- en weefseldonatie

springkussen en kinderspelen

muziek door Jong EDG en Love Hendels

"Rent-a-pubâ met terras en snacks

verloting met prachtige prijzen

ballonnenwedstrijd

Programma na afloop

Alle tochten starten en eindigen op het parkeerterrein van het ziekenhuis St Jansdal aan de Wethouder Jansenlaan 90 in Harderwijk. U kunt een hapje en drankje kopen op het terras, verzorgd door Wim van den Berg Catering. De ruim honderd zeer verschillende oldtimers zijn prachtig om te bekijken. De toerrit wordt gesponsord door Broekhuis Autoâs Harderwijk. Met de informatiemarkt wordt aandacht gevraagd voor orgaan- en weefseldonatie. Er worden acht boeken verloot van Kim Moelandsâ boek âAdemloosâ. Dweil- en amusementsorkest âDe Love Hendelsâ uit Putten en Drumfanfare âJong EDGâ uit Ermelo zorgen afwisselend voor de muzikale omlijsting. Fietsenhandel Schraverus heeft een kraam op het terrein. Kinderen kunnen zich vermaken met een springkussen en spellen als blikgooien, voetbal schieten en een tien meter lange sjoelbak. Vele vrijwilligers en bedrijven hebben aan dit initiatief bijgedragen. Met de ballonnenwedstrijd en verloting zijn o.a. mooie prijzen te winnen voor het Dolfinarium, Walibi World, de Eemhof, Bioscoop Atlantic, midgetgolf Terra Nova en de Zwaluwhoeve.

Deelname en Inschrijving

Inschrijving voor de fietstocht kan op de dag zelf en kost 4 euro voor de 25 en 50 kilometer. De 100 kilometertocht is 7 euro. Kinderen t/m 12 jaar betalen 1 euro. Dit is inclusief verzorging onderweg, aangeboden door Natudis BV en Smink Groente en fruit. De nieuwe fietsroutes zijn uitgezet door de Veluwse Wielervereniging. De opbrengst is geheel voor de doelen. Voor de oldtimertocht graag opgave vooraf, zie www.stjansdal.nl/toerrit. Deelname kost 25 euro per auto. Er worden ook zitplaatsen verkocht voor 50 euro. Op de website kunt u een stoel uitzoeken.

Opbrengst

De opbrengst is bestemd voor een trainingsapparaat ten behoeve van de revalidatiedagbehandeling in het St Jansdal. Ook is het geld bestemd voor het St Maryâs Hospital in Ghana. Tevens wordt aandacht gevraagd voor orgaan- en weefseldonatie. Vrijwilligers van Alcoa Harderwijk helpen mee op deze dag. Met deze inzet kunnen ze aanspraak maken op een bijdrage door de Alcoa Foundation.

Meer informatie over de fietstocht.
As zaterdag gaan we toeren en fietsen voor het goede doel!
---