Gemeente Stadskanaal

Tijdens de jaarmarkt op zaterdag 19 september geeft wethouder Jaap Duit om 10.00 uur op het Raadhuisplein het startschot voor het NASB. Tijdens de jaarmarkt worden verschillende activiteiten georganiseerd waarin de inwoners van Stadskanaal kennis kunnen maken met het NASB en het nieuwe Sport- en beweegteam gemeente Stadskanaal.

Sport- & beweegteam gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal heeft in 2009 besloten mee te doen aan de stimuleringsregeling NASB. Samen met lokale partijen zijn er plannen gemaakt om inactieve jeugd, jongeren en ouderen in beweging te krijgen. De activiteiten die in de plannen zijn opgenomen zijn erop gericht bestaande succesvolle activiteiten uit te breiden en te investeren in 'mensen op de werkvloer'.

Het nieuwe Sport- en beweegteam gemeente Stadskanaal bestaat uit een sportconsulent, twee sport & beweegleiders en een brede vakdocent. Zij zijn de handen en voeten die wijkgericht activiteiten uitvoeren in samenwerking met onder andere scholen, sportverenigingen en lokale organisaties.

Programma Jaarmarkt 19 september

Om 10.00 uur geeft wethouder Jaap Duit het startschot voor de uitvoering van NASB op het podium van het Raadhuisplein. De jongste jeugd kan hierna de gehele dag verschillende dansclinics volgen en voor de wat oudere jeugd is er een Panna-voetbaltoernooi bij jongerencentrum De Kwinne. Voor de inwoners van de gemeente Stadskanaal is er de mogelijkheid mee te doen aan een Fittest in de tent op het Raadhuisplein. In de informatietent kunt u kennis maken met het Sport & beweegteam gemeente Stadskanaal en meer informatie krijgen over de werkzaamheden en activiteiten in de gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sportconsulent Marianne Postma, E m.postma@huisvoordesportgroningen.nl.
* 14 september 2009