Ministerie van Defensie

Vliegshow boven luchthaven Den Helder

17 september 2009, 9.27 uur

Vliegveld Den Helder Maritiem Vliegkamp De Kooy en Den Helder Airport houden 19 september de tweede editie van Heldair Show Maritiem. Het civiele en militaire deel van de luchthaven zijn voor één dag samengevoegd en vrij toegankelijk voor bezoekers. Flyer van Heldair 2009

Tijdens de Heldair wordt een vliegshow gehouden. Diverse deelnemers, zowel nationaal als internationaal, zijn uitgenodigd om hun kunsten in de lucht te tonen. Onder andere de Royal Jordanian Falcons, The Blades en de Wing Walking Team Guinot. De Nederlandse Westland Lynx en de NH90 doen ook mee aan deze show.

Rondvlucht Op deze dag is het mogelijk om een rondvlucht te maken in een helikopter. De tickets hiervoor worden op de dag zelf verkocht. Voor degene die vliegen interessant vindt, maar toch liever aan de grond blijft, zijn er ook vliegsimulators aanwezig.

Static show Bij de static show kunnen verschillende vliegtuigen en helikopters van dichtbij bekeken worden waaronder de nieuwe NH90-helikopter. Verspreid over het terrein zijn er kraampjes waarop, veelal luchtvaartgerelateerde, producten worden tentoongesteld of verkocht. Voor de jongste bezoekers is er een kinderdorp met een springkussen en trampolines.

Informatie over Heldair Show Maritiem is te vinden op www.denhelderairport.nl