NCRV

NCRV-radio dit weekend

âDe kredietcrisis maakt ons niet socialerâ, de VSCD-Cabaretprijzen 2009

SnoTime

Zaterdag 19 september

6.05 uur, Radio 2

Vanaf zaterdag de nieuwe rubriek SnoCooking!. SnoTime! introduceert een kookclub van vijf koks. Iedere week geeft een van die koks inspiratie voor een recept met een seizoensproduct.

Cappuccino: een zonderling en populair figuur

Zaterdag 19 september

09.00 uur, Radio 2

Zaterdag in Cappuccino wordt gesproken over een zonderling figuur: Tone Berentsen leefde in zijn eigen smerigheid, wantrouwde de hele wereld en gaf zijn vrienden uit vrekkigheid oud hondenbrood kado. Toch kreeg Tone Berentsen na zijn dood zijn eigen superfanatieke fanclub.

SnoTime

Zondag 20 september

6.05 uur, Radio 2

inhoud volgt

Schepper & Co: âDe kredietcrisis maakt ons niet socialerâ

Zondag 20 september

15.00 uur, Radio 5

De vraag in NCRVâs Schepper & Co luidt vandaag: âDe kredietcrisis maakt ons niet socialerâ.

De kredietcrisis is een jaar oud. In Nederland worden de gevolgen langzaam merkbaar. Het kabinet schilderde afgelopen dinsdag sombere vooruitzichten.

Vooralsnog lijkt er door de crisis in de samenleving niet echt wat te veranderen. Het voorzichtige herstel dat zich hier en daar in de wereld aftekent wijst vooral op een restauratie van de economische orde, inclusief de omstreden bonuscultuur. Is er een andere economische orde denkbaar?

Te gast is dr. R.L. Haan, voorzitter van Solidaridad.

Volgspot: de VSCD-Cabaretprijzen 2009

Zondag 20 september

23.00 uur, Radio 2

In NCRVâs Volgspot de VSCD-Cabaretprijzen 2009.

Lenette van Dongen, Ronald Goedemondt, Wim Helsen, Kasper van Kooten, Schudden, Lebbis, Ellen Dikker, Katinka Polderman, Daniël Arends en Alex Klaasen: dat zijn genomineerden voor de VSCD-Cabaretprijzen 2009.

In Volgspot tussen 23.00 en 1.00 uur een uitgebreid verslag van de uitreiking van de belangrijkste cabaretprijzen, zondagmiddag in De Kleine Komedie in Amsterdam. Met overwinningspeeches, interviews met de winnaars en veel muziek uit de kleinkunsttempel van onder andere Dorine Wiersma, winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs 2008.