Ingezonden persbericht




Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 20 augustus 2009

Dam tot Dam by night zaterdagavond verlicht


- Bewoners en bedrijven opgeroepen parcours te verlichten -

Op 19 en 20 september is het feest, dan bestaat de Dam tot Damloop 25 jaar. Het hoogtepunt van dit weekend is de Dam tot Dam by night, die op zaterdagavond plaatsvindt. Tijdens deze avond lopen 25.000 mensen van Amsterdam naar Zaandam. Bewoners langs het parcours en toeschouwers worden opgeroepen zaterdagavond allerhande verlichting te dragen, langs de route te plaatsen en op te hangen om er een onvergetelijke verlichte happening van te maken.

De bewoners langs het parcours van Amsterdam naar Zaandam zijn inmiddels bekend bij het grote publiek en de deelnemers als de aanjagers van festiviteiten tijdens de Dam tot Damloop. Zij zorgen inmiddels al 25 jaar voor een ongeëvenaarde sfeer. Aangezien Le Champion zijn jubileum groots wil vieren, wordt de hulp van het publiek en de bewoners langs de route ingeschakeld. Om de eenmalig gehouden Dam tot Dam by night tot een feest te maken, roept de organisatie iedereen op verlichting te dragen. Waar op zondags tijdens de traditionele Dam tot Damloop de straten altijd versiert zijn met spandoeken, slingers en ballonnen, wordt het publiek nu gevraagd lampionnen en kerstverlichting op te hangen. Ook fakkels en waxinelichtjes verspreiden een mooi sfeervol licht. Voor de mooist verlichte creaties looft de organisatie prijzen uit. Ook de deelnemers trekken als een lang verlicht lint voorbij, doordat zij lopen in speciale t-shirts van sponsor Nike. Bewoners worden opgeroepen hun idee omtrent het versieren van hun straten te mailen naar info@lechampion.nl. De mooist verlichte initiatieven kunnen een financiële bijdrage tegemoet zien. Ook bedrijven worden opgeroepen De dam tot Dam by night te ondersteunen met verlichting.

Muzikaal komt het jubileum zaterdagavond tot een climax in het centrum van Zaandam op de Burcht. Naast de tientallen bands die langs het parcours staan, wordt op het plein 600 meter voor de finish een geweldig muziekfeest gehouden met aansprekende artiesten. Rond 22.00 uur is er een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Voorzaan bij de Burcht. Op zaterdag overdag komen onder meer de fietsers aan de 3e Dam tot Dam FietsClassic over de dijk gereden en wandelen de deelnemers aan de 7e Dam tot Dam Wandeltocht eveneens langs. Op zondag 20 september vindt de traditionele Dam tot Damloop plaats, waaraan 35.000 lopers deelnemen.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht