Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Jonge koeienkenners naar NK in Heerenveen

Het Gemeenteplein in Heerenveen dient zaterdag 19 september als decor voor het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen. Dit wordt georganiseerd door Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) in samenwerking met CRV Holding BV. Afgelopen maanden hebben via de regionale en provinciale voorrondes maar liefst 64 echte koeienkenners zich geplaatst om kans te maken op de nationale titel.

De wedstrijd is o.a. mogelijk gemaakt door Univé verzekeringen en begint om 10.00 uur. In de ochtendronde beoordelen de deelnemers twee groepen van elk vijf koeien. In de middag is de mondelinge ronde bepalend. Vanaf 15.30 uur staat de prijsuitreiking gepland. Naast het veebeoordelen zijn er kraampjes met agrarische producten aanwezig en is er het één en ander te doen voor kinderen.

De familie Haytema uit Koudum stelt hun roodbonte koeien beschikbaar voor de wedstrijd en de familie Vernooij uit Oosterwolde hun zwartbonte koeien. Zij doen dit namens de provincie Friesland in samenwerking met de Veebeoordelingscommissie.

Albert Prins, winnaar van 2008, zal tijdens het NK zijn titel moeten verdedigen in een ijzersterk deelnemersveld. Het belooft een waar spektakel te worden!

* Datum: 09 september 2009