Politie Noord- en Oost Gelderland


1Elburg skimapparatuur aangetroffen en ontmanteld


De politie heeft dankzij een oplettende getuige donderdag 17 september skim-apparatuur bij een tankstation aan de Oostendorperstraatweg in Elburg ontmanteld.
De melder ontdekte de skimapparatuur toen hij wilde gaan tanken bij een tankstation. Bij het verwijderen van zijn bankpasje viel er een deel van de skimapparatuur uit. Via de pomphouder werd de politie in kennis gesteld en deze bevestigde dat het hier inderdaad om skimapparatuur ging. De apparatuur is volledig verwijderd en door de politie in beslag genomen voor onderzoek. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en vraagt mensen te bellen met 0099-8844 wanneer men dergelijke verdachte situaties aantreft.


Vaassen snelheidscontrole op schoolroute


De politie heeft donderdagochtend 17 september een snelheidscontrole gehouden op de Jasmijnstraat in Vaassen. Er werden vier automobilisten bekeurd die te hard op deze schoolroute reden.
De politie hield de controle op de Jasmijnstraat aangezien deze straat een route is naar een basisschool, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Ook ligt de bewuste straat binnen een 30 km/u zone. Er werden vier automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Zij werden direct staande gehouden en kregen een boete. De hoogst gemeten snelheid was 43 km/u; het boetebedrag hiervoor is 63 euro.


De politie gaat in de komende periode in de gemeente Epe vaker op de diverse schoolroutes controleren. Ook wordt daarbij gelet op het dragen van de autogordel door ouders en kinderen.


EINDE BERICHTEN