Nieuw Snor-boek: Soepkalender met 365 soeprecepten


UTRECHT, 20090910 -- Soepboeken zijn er genoeg. En kalenders ook. Maar een Soepkalender, met 365 soepen, was er tot nu toe nog niet. Stiliste en soepgek Anya van de Wetering (Kamer 465) heeft hem gemaakt voor Uitgeverij Snor. In het weekend van 19 en 20 september presenteert Uitgeverij Snor de Soepkalender tijdens Inside Design Amsterdam in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Op zondag 20 september signeert de auteur van 12 tot 13 uur in kamer 603 van het Lloyd Hotel.

Persoonlijk document
Van de Wetering eet en maakt het liefst elke dag soep. Zo ontstond het idee voor een Soepkalender. Zonder jaartal, zodat je de kalender jaar in, jaar uit kunt gebruiken. Omdat 365 pagina's met recepten vullen wel heel veel is, vroeg Van de Wetering vrienden en familie om hun soeprecepten in te leveren voor de Soepkalender. Anya van de Wetering: "De gewoonte om vaak soep te maken heb ik van mijn moeder. Van restjes en rondslingerende ingrediënten maak ik de meest vreemde soepen. Voor elke dag, voor feestjes of voor de lunch tijdens een foto-shoot. Ik merk dat iedereen blij wordt van soep. Een verzameling soepen van vrienden voor vrienden was bijna een logisch vervolg." Anya en haar team fotografeerden en illustreerden 365 soepen. Voor elke dag een. Voor elke dag een andere foto en/of een andere illustratie. Bij iedere soep staat de naam van de afzender vermeld, waardoor het boek ook een persoonlijk document is geworden.

Signeersessie
De soepkalender wordt gepresenteerd tijdens Inside Design Amsterdam in het Lloyd Hotel, waar Uitgeverij Snor in Kamer 603 acte de présence geeft. Op zondag 20 september signeert Anya van de Wetering van 12 tot 13 uur in Kamer 603. In datzelfde weekend deelt De Kleinste Soepfabriek biologische Snor Hot 'n Soursoep uit, waarvan het recept ook in de Kalender staat.

Over de auteur
Stiliste Anya van de Wetering is soepgek en eigenaar van stylingbureau Kamer 465. Kamer 465 werkt voor allerlei verschillende opdrachtgevers. Van tijdschriften als ELLE Wonen, Libelle, Living en ELLE Decor International tot bedrijven als Albert Heijn, Luxaflex en Hema.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die in 2006 heel Nederland aan het handwerken kreeg met de bestseller `Naaien enzo, Handwerken voor snelle henkies'. In drie jaar tijd hebben zij hun fonds uitgebreid. Uitgeverij Snor staat erom bekend soms stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen in prachtig vormgegeven boeken.


Soepkalender
Anya van de Wetering


Titel: Soepkalender
Auteur: Anya van de Wetering, kamer 465
Illustraties: Anya van de Wetering
Fotografie: René Kramers
Vormgeving: En Publique
Ontwerp omslag: Studio Boot
ISBN: 978-90-79961-07-8
NUR: 441
Aantal pagina's: 370
Formaat: 210 x175 mm, bindwijze: wire-o
Prijs: 14,95
Verwacht: september 2009

Uitgeverij Snor