Ingezonden persbericht


HIJS presenteert exclusieve Smoelwerk-cd

Op 19 september presenteert HIJS een boek, dvd en cd tijdens het Smoelwerk-festival in WATT. De cd bevat exclusieve tracks van sleutelfiguren uit de Nederlandse hiphop; mensen die de afgelopen tien jaar constant kwaliteit hebben geleverd. Van veteranen als Extince, Def P en U-Niq tot mensen die rond de millenniumwisseling opkwamen als Tim, Jiggy Djé, Raymzter, Pete Philly en SpaceKees & Terilekst. De nieuwe superformatie Fakkelbrigade en relatief nieuwe groep Zo Moeilijk maken de line-up compleet. Dj's DBS en DNS mixten het geheel op kundige wijze aan elkaar. De perfecte soundtrack voor de dvd en het boek! Het totale Smoelwerk-pakket is vanaf 19 september verkrijgbaar, de cd is nu al te beluisteren op de luisterpaal van 3voor12: http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42448085#luisterpaal.42448085

Tracklist:

01 DJ DNS - Smoelwerk Intro

02 Raymzter - Wat is hiphop?

03 U-Niq - Baas boven baas

04 Def P - Gaan we Dissen

05 Pete Philly - Movin? on

06 Extince - Één twee drie

07 Jiggy Djé - Ik schijn

08 SpaceKees & Terilekst - Vreemde vogels

09 Tim - Niet eens een refrein

10 Zo Moeilijk - Kleermaker

11 Fakkelbrigade - Werk in uitvoering

Smoelwerk festival op 19 september in WATT
Dit jaar bestaat HIJS 10 jaar. Met het project Smoelwerk brengt HIJS de afgelopen 10 jaar hiphop in Nederland in beeld. Smoelwerk is een uniek document bestaande uit een boek (meer dan 300 pagina's), dvd en cd. Op het festival in WATT (Rotterdam) komt het project tot leven met optredens van veel Nederlandse mc's, dj's, breakdancers en een foto-expositie. Van 15.30 (première documentaire) tot 05.00 non stop hiphop in WATT. Ga voor meer informatie over onder andere de line-up naar: http://www.hiphopinjesmoel.com/articles/3198. Op 19 september schrijft Hiphop In Je Smoel hiphopgeschiedenis, zorg dat je erbij bent!

Over HIJS
Het platform Hiphop In Je Smoel (HIJS) is in 1999 opgericht door een groep enthousiaste hiphopliefhebbers met als doel verslag te doen van de nationale en internationale hiphopscene. Sindsdien heeft HIJS zich ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de Nederlandse hiphop met als basis de website http://www.hiphopinjesmoel.com. Alle activiteiten van HIJS dienen één doel: het stimuleren van de (inter)nationale hiphopcultuur in al haar uitingsvormen.

----------