KNHS

Hippiade Mennen: dressuur eenspan paarden en pony's M, Z en ZZ 19 september 2009

ERMELO (KNHS) - Tijdens deze mooie nazomerse dag op de Hippiade Mennen in Ermelo is Arie Dibbits met Vaya uitgeroepen tot kampioen in de rubriek eenspan paarden klasse Z met een score van 68,05%.

Tijdens de prijsuitreiking waarbij hij de gouden medaille ontving, kreeg hij tevens de felicitaties van KNHS-bestuurslid Jaap Werners. De tweede plaats was voor Jaap Kuiper uit district noord die met de Fries Antsje fan e ywert een nette dressuurproef neerzette die werd beloond met 67,73%. De bronzen medaille was voor Jan Bijeman met Samor uit district West.

Enkelspan paard klasse M
In de klasse M voor enkelspan paarden werd vandaag op het fraaie hoofdterrein van het KNHS-centrum in Ermelo de gouden medaille uitgereikt aan Rudolf Pestman met zijn bonte Diesel uit district Noord met een score van 65,83%. Het reservekampioenschap was voor Co van Wijk, die met zijn paard Co van Wijk een dressuurscore neerzette van 63,42%. Tonnie Cazemier kwam net als de kampioen uit district Noord en mocht de bronzen medaille in ontvangt nemen.

Enkelspan ponys klasse ZZ
Met grote voorsprong op de concurrentie heeft Yvonne de Ruyter uit district Noord in de categorie enkelspan ponys klasse ZZ de overwinning behaald. Ze reed een dressuurscore van maar liefst 73,44% en mocht hiermee met een ruime voorsprong op nummer twee de gouden medaille in ontvangst nemen. De reservetitel ging naar Peter Vrolijk met zijn pony Kantje's Marlo (72.19%). De bronzen medaille was voor Hanneke Adam met Martijn van de Oldestee met een score van 65,94%.

De uitslagen van de klassen eenspan paarden ZZ en pony's M en Z volgen zo spoedig mogelijk na afloop van de betreffende rubriek.

Een overzicht van alle uitslagen wordt spoedig gepubliceerd op www.hippiade.nl .