KNHS

Hippiade Mennen: vaardigheid eenspan paarden en pony's L,M en Z/ZZ 19 september 2009

ERMELO (KNHS) - Onder zonnige omstandigheden vond vandaag op het KNHS-centrum in Ermelo de Hippiade Mennen plaats. In de vaardigheidsklasse L werd Rudolf Pestman met zijn paard Diesel KNHS Kampioen.

Henk van Stipdonk eisde de tweede plaats op met zijn paard Wonderfull. De bronzen medaille werd overhandigd aan Alie Bokelo die Naen inspande.

Enkelspan paarden klasse M
Het was een spannende stiijd in de barrage waarvoor zich maar liefst elf combinaties selecteerden. Maar niemand kon de tijd van Lou Willemse verbeteren, waardoor hij zich met zijn paard Flame Hippiade Kampioen 2009 in deze klasse mag noemen. Mike van Wijk behaalde met zijn paard Wiebe een zeer verdienstelijke twwede plaats. En het witte lint werd aan het hoofdstel van Albert gehangen, waarvan de leidsel in handen waren van Kimberley Boon.

Enkelspan paarden klasse Z en ZZ
De rubriek voor enkelspannen paarden klasse Z en ZZ werd in handicap verreden. De 54-jarige Arie Dibbits uit Bergharen was met zijn 7-jarige Vaya de snelste en kreeg de oranje KNHS-sjerp uitgereikt. In eerste reactie vertelt hij: "De mensport is echt verslavend, het geeft je echt een adrelinekick om een vaardigheidsproef of marathon te rijden. Sinds een aantal maanden krijg ik les van Wereldkampioen Jan van de Broek, maar daarvoor heb ik jaren gelest bij Christa van Leeuwen die mij goed heeft begeleid vanaf de basis. Ik zie zeker mogelijkheden om met dit paard Vaya verder te komen in de toekomst en daarom ben ik absoluut voorlopig niet van plan om haar weg te doen. Mijn grote wens en doel is om over drie jaar met dit paard een ticket voor een WK te kunnen bemachtigen."
Clemens Verspeek kwam dicht bij Arie in de buurt maar kon zijn tijd niet verbeteren, waardoor de tweede plek voor Clemens en zijn paard Elsenbrughs Thomas was weggelegd. Truus Wastenecker, die eerder op de dag al het zilver won in de klasse ZZ dressuur, mocht nu het brons in ontvangst nemen met haar Sirius.

Enkelspan pony's klasse L
Met ruim vijf seconden voorsprong schreef Stephanie Schuurman met haar pony Floor de KNHS-titel op haar naam. De zilveren medaille ging naar Rita Qualm met haar pony Bluemers Linde. En met maar 0.13 seconden verschil eindigde Alie Boekelo wederom op een fraaie derde plaats. Voor deze rubriek spande zij haar pony Just My Lady Tamara in.

Enkelspan pony's klasse M
Net als in de dressuur wist Yvonne de Ruyter ook in de vaardigheid het goud te bemachtigen. Met een soconden voorsprong op de nummer twee werd zij met haar pony Cupido KNHS Kampioen. De tweede plaats werd ingenomen door Johan Collen en Lycas. Het brons was weggelegd voor Ruud Maas, die zijn Ginger inspande.

Enkelspan pony's klasse Z en ZZ
Voor de vierde keer vandaag ontving de 41-jarige Yvonne de Ruyter uit Rotterdam een gouden medaille. Dit keer was het in de in handicap verreden rubriek vaardigheid pony's klasse Z/ZZ. Met de New Forrester pony Valdino wist zij ruim zes seconden sneller te eindigen dan de nummer twee in dit kampioenschap. In een eerste reactie vertelt Yvonne: "Het is erg mooi om hier vier kampioenschappen te winnen. Vorig jaar won ik ook al vier Hippiade titels en dat was toen echt uniek, maar dat het nu weer gebeurt is wel erg bijzonder. Valdino waarme ik ook op WK in Greven Bockholt heb gereden, was altijd een moeilijk pony en ik heb veel met hem meegemaakt, maar vandaag deed hij goed zijn best voor me."
De zilveren medaille ging naar Linda Zuiderent met Sintels Liberty uit district Zuid. En als derde stelde zich Marion Kramer met Lianne van de Bokhoeve op.

Een overzicht van alle uitslagen wordt spoedig gepubliceerd op www.hippiade.nl .