Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


UITNODIGING
De Amsterdamse autovrije zondag van 2009 is extra bijzonder: het is namelijk precies 170 jaar geleden dat de eerste trein van Nederland vertrok! Op 20 september 1839 reed deze trein vanaf station d'Eenhonderd Roe, gelegen in het huidige Amsterdamse Westerpark, naar Haarlem. De trein is nu niet meer uit onze samenleving weg te denken.

Op 20 september 2009 wil Reizigersvereniging ROVER stilstaan bij deze bijzondere gebeurtenis in onze geschiedenis, precies op de plaats waar de eerste trein in Nederland vertrok. Op deze historische plek willen wij een blijvend aandenken achterlaten.

Niet alleen het verleden maar ook de toekomst van het openbaar vervoer staat zondag centraal. ROVER-voorzitter Michael van der Vlis zal de notitie "Gezamenlijk OV Amsterdamse Metropool" aan wethouder van verkeer en vervoer Hans Gerson overhandigen. Deze notitie richt zich op de investeringen in het openbaar vervoer die noodzakelijk zijn om de Noordvleugel van de Randstad uit te laten groeien tot de `Metropool Amsterdam'.