Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

21 september 2009 12.18 uur

Vereniging Kust & Zee geeft minister Wake-up call

Leiden - Nog 76 dagen en dan begint de laatste UN bijeenkomst over klimaatverandering in Kopenhagen. Het is van groot belang dat dit keer een wereldwijde overeenkomst gesloten wordt waarin de grenzen aan CO2-uitstoot worden vastgelegd, de klimaatverandering wordt gekeerd en een nieuwe groene economie wordt gestimuleerd. De Nederlandse overheid heeft hierin een belangrijke rol. Vereniging Kust & Zee heeft vandaag daarom in het kader van de actie wake-up call telefonisch bericht achtergelaten bij de minister van VROM en Minister President Balkenende.

Om 12.18 uur op de Burcht in Leiden belden alle medewerkers van de vereniging Kust & Zee tegelijk met het ministerie van VROM. Zij herinnerden Minister Cramer en Minister president Balkenende eraan om persoonlijk aanwezig te zijn in Kopenhagen en zich daar sterk te maken voor een eerlijk, ambitieus en bindende klimaatverdrag. Deze actie is kort maar krachtig en heeft hopelijk een langdurig effect op klimaat van de toekomst!

Meer dan 2300 gelijksoortige acties hebben vandaag plaatsgevonden in meer dan 130 landen over de hele wereld.

Vereniging Kust & Zee

Kust & Zee is een vereniging die een rijke, gezonde en aantrekkelijke kust en zee voor zowel mens als natuur wil realiseren, waar behoud en ontwikkeling samengaan. Het is het samenwerkingsverband van de Nederlandse en Vlaamse lidorganisaties van de Europese Coastal & Marine Union (EUCC). De Vereniging Kust & Zee vervult een intermediaire rol tussen natuurbeschermingsorganisaties, kennisorganisaties, overheden en de private sector. Kust & Zee is de ambassadeur, aanjager van processen, coördinator van denktanks en voorlichter van duurzaam gebruik, beheer en ontwikkeling van kust en zee.

www.kustenzee.nl, www.eucc.net

EINDE BERICHT