Ingezonden persbericht

21 september 2009

Water Lucht Vuur Aarde - De kracht van de natuur

In het schitterende nieuwe fotoboek Water Lucht Vuur Aarde brengen de fotografen van National Geographic de kracht van de vier elementen in beeld.

Het water dat we drinken, de lucht die we inademen - maar ook de allesverslindende bosbranden en verwoestende vloedgolven: constant leven en strijden we met de oerkrachten van de natuur. Water Lucht Vuur Aarde toont de schoonheid van onze aarde en onderstreept de noodzaak om goed voor haar te zorgen.

Een luchtopname van Manhattan gehuld in smog geeft een indrukwekkend beeld van de vervuiling van onze lucht. En een meisje dat gelukzalig haar mond openspert om de eerste regendruppels van de moesson op te vangen laat op treffende wijze de noodzaak zien van schoon drinkwater.

Water Lucht Vuur Aarde - uitgevoerd met een luxe stofomslag - bevat een verzameling schitterende beelden van wereldberoemde fotografen als Steve McCurry, David Alan Harvey, Frans Lanting en Chris Johns. Een aantal van de 92 fullcolour-foto's zijn nooit eerder in National Geographic Magazine gepubliceerd. Samen tonen ze de kracht maar ook de kwetsbaarheid van onze planeet.

Verkrijgbaar in de boekwinkel en via nationalgeographic.nl/shop.

Water Lucht Vuur Aarde

ISBN: 978 90 8927 020 7/ NUR: 653
hardcover met luxe omslag
Formaat: 21 x 31 cm / 208 pagina's / 92 kleuren foto's
Prijs: ¤ 24,95
Verschijningsdatum: september 2009