Gemeente Dongeradeel


Wandeltesten in Surhuisterveen, Dokkum, Kollum, Zwaagwesteinde en Burgum

Hoe fit bent u ? Bent u ook benieuwd naar uw conditie? Doe dan mee aan de wandeltest en krijg een op maat gesneden advies. Ook kunt u deelnemen aan proeflessen van Nordic walking en sportief wandelen. Een gezondheidscheck en voedingsadvies is ook mogelijk Geheel vrijblijvend en onder professionele begeleiding van verpleegkundigen en een arts.

Wandeltest
Tijdens de test wandelt u individueel twee kilometer in een zo hoog mogelijk en gelijkmatig tempo. Na afloop wordt uw hartslag gemeten. Op basis van uw hartslag, gecombineerd met de gelopen tijd, uw lichaamsgewicht en lengte, wordt uw fitheid berekend. Hierna krijgt u advies over wat u kunt doen om uw conditie op peil te houden of te verbeteren.

Gezondheidscheck
U kunt uw cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk laten meten door een deskundige en advies krijgen van een diëtiste. De gehele test duurt ongeveer een uur.

Voorheen werden de wandeltesten georganiseerd door het Breedtesportproject "Geef me de vijf". Het Breedtesportproject is afgelopen maar de betreffende gemeentes hebben besloten om de Fitwandeltesten een vervolg te geven en worden nu georganiseerd door de Stichting Welzijn Dongeradeel in samenwerking met Thuiszorg Het Friese Land.

Voor wie?
Bent u 25 jaar of ouder en woont u in de gemeente Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel, dan bent u van harte welkom deel te nemen aan de wandelen. De kosten zijn EUR 7,50 per persoon. U krijgt koffie of thee en de informatie over wandelen en gezonde voeding.

Waar en wanneer?
Maandag 21 september in Surhuisterveen, op de voetbalvelden van VV Surhuisterveen, Zetveld 30. Graag melden in de kantine.

Woensdag 23 september te Dokkum, op de voetbalvelden van VV Be Quick, Tolhuispark. Graag melden in de kantine.

Vrijdag 25 september VV Kollum, Sportpark Baensein, Bernhardlaan 83a. Graag melden in de kantine.

Dinsdag 29 september in Zwaagwesteinde, op de voetbalvelden van Sportpark de Wieken, Badhuisweg 3 te Zwaagwesteinde. Graag melden in de kantine.

Donderdag 1 oktober te Burgum, op de voetbalvelden van BCV, Sportcomplex "Het Koningsland", Burg. Both. Lohmanlaan 40C in Burgum. Graag melden in de kantine.

De testen beginnen om 13.00 uur en de laatste deelnemers starten om 18.00 uur.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan de wandeltest? Aanmelden kan tot twee week voor de test bij Stichting Welzijn Dongeradeel via telefoonnummmer 0519-292223, e-mail r.hes@het-bolwerk.eu. Dus vóór 7 september Surhuisterveen, 9 september Dokkum, 11 september Kollum, 15 september Zwaagwesteinde en 17 september Burgum.

Vermeld wel:

- uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer
- locatie waar u de wandeltest wilt doen
- eventueel met uw voorkeurstijd: 13.00-16.00 uur of 16.00-18.00 uur

Voorafgaand aan de test ontvangt u schriftelijk bericht van Stichting welzijn Dongeradeel op welk tijdstip u verwacht wordt. Ter plekke kunt u zich inschrijven voor gratis proeflessen Nordic Walking en Sportief wandelen.