Gemeente Den Helder

Plastic Hero ook in Den Helder op: 2009-08-12

Maandag 21 september start HVCinzameling in opdracht van de gemeente Den Helder met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval in Den Helder. Eens in de vier weken wordt het plastic verpakkingsafval huis-aan-huis opgehaald. Voor Julianadorp en Huisduinen wordt maandag de vaste ophaaldag, de dinsdag is voor het ophalen van plastic afval in Nieuw Den Helder en op woensdagen is de Stad Binnen de Linie aan de beurt.

Alle inwoners in de gemeente ontvangen binnenkort een informatiepakket. Dit pakket bevat informatie over: wat er precies wordt verstaan onder plastic verpakkingsafval, hoe dit afval kan worden aangeboden en op welke dag er wordt ingezameld. Het informatiepakket sluit aan bij de landelijke `Plastic Heroes' campagne.

Waarom gescheiden inzameling
Iedere gemeente is vanaf 1 januari 2010 verplicht om het plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen. Door het plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen, kan het worden gerecycled in plaats van verbrand. Het is dus beter voor het milieu, omdat er minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien kunnen er allerlei leuke producten worden gemaakt van plastic. Denk aan fleece-truien, tennisballen en vloerbedekking.

Zo makkelijk mogelijk
Om voldoende opbrengst voor het milieu te behalen is het noodzakelijk om zo veel mogelijk plastic verpakkingsafval in te zamelen. Daar hebben wij de hulp van de inwoners bij nodig. Zij zijn het die het plastic afval daadwerkelijk gaan scheiden en apart moeten aanbieden voor inzameling. Daarom maken wij het ze zo makkelijk mogelijk. Iedere inwoner kan gratis gebruik maken van de speciale afvalzakken. Ook kunnen inwoners het plastic verpakkingsafval tussendoor brengen naar het afvalbrengstation.

HVC
Als samenwerkingsverband van 55 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland richt HVC zich op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie. Belangrijkste activiteiten zijn inzameling van afval en de verwerking ervan door middel van compostering & recycling, overslag & transport en verbranding & energieopwekking. Daarnaast geeft HVC voorlichting om afvalpreventie en -scheiding te stimuleren.