Gemeente Harderwijk


Vitringasingel gaat twee weken dicht

03/09/2009

De Vitringasingel is in de weken van 21 september tot 4 oktober voor alle autoverkeer afgesloten. In de week van 21 tot 25 september wordt bovendien de Luttekepoortstraat op de kruising met de Kuipwal voor autoverkeer versperd. De tijdelijke afsluitingen zijn noodzakelijk wegens voorbereidingen voor de nieuwe parkeergarage op de Houtwal. Na de heropening gaat op deze plaatsen eenrichtingverkeer gelden.

De ondernemers in de Binnenstad, de omwonenden en de vergunninghouders worden dezer dagen uitvoerig geïnformeerd.

âTijdelijkâ voor twee jaar
Vooral de komende twee weken moet autoverkeer rond de Binnenstad rekening houden met veel hinder. Op de Vitringasingel maken de busbaan, de rijbaan, het fietspad richting Luttekepoortstraat en het tussenliggende groen plaats voor een tijdelijke rijbaan en 70 parkeerplaatsen. De komende twee jaar geldt op de Vitringasingel voor autoâs eenrichtingverkeer richting Westeinde. Vanaf 15 oktober geldt bovendien op de Luttekepoortstraat ter hoogte van de Kuipwal eenrichtingverkeer richting Binnenstad. Beide verkeersmaatregelen duren tot de zomer van 2011.

Bussen voortaan via Verkeersweg
De komende twee jaar wordt er flink gewerkt aan de Houtwalgarage en de Vitringasingel. Daarom gaan de busmaatschappijen Veolia en Connexxion vanaf heden voor een periode van twee jaar een alternatieve route rijden en andere haltes bedienen.

Voor de route van de busmaatschappij Veolia zijn er de volgende omleidingen. Voor de lijnen 1, 2, 111, 112 en 513 vervallen de haltes aan de Selhorstweg en de Vitringasingel. Noodhaltes komen aan de Stationslaan (bij de bloemenstal). De route gaat als volgt: richting het centrum; na de halte Randmeer, rechtsaf Stationslaan > rotonde links = Verkeersweg > vervolg normale route. Richting het station; Verkeersweg volgen, 2e rotonde rechts = Stationslaan > na de bloemenstal links = Westeinde > vervolg normale route.

Voor de lijn 302 komt de halte Vitringasingel te vervallen. Noodhaltes komen aan de Selhorstweg ( bestaande haltes) en de Stationslaan (bij de bloemenstal). De route gaat als volgt: richting het station; rotonde de Bleek rechtdoor = Selhorstweg > rotonde rechts = Verkeersweg > rotonde rechts = Stationslaan > na de bloemenstal links = Westeinde > vervolg normale route. Richting Nunspeet gaat de route in omgekeerde volgorde.

Connexxion daarentegen rijdt twee jaar lang komende vanuit Flevoland via de vaste route Burg. De Meesterstraat, Scheepssingel, Bleek, maar dan vervolgens via de Selhorstweg (twee haltes bij Apotheek), Verkeersweg, Westermeenweg (twee tijdelijke haltes bij brug ziekenhuis St. Jansdal), via Westeinde naar het station en vice versa.


____________________