Stadsdeel Amsterdam-Noord

Project ophogen bushaltes

Vanaf maandag 21 september 2009 start Ingenieursbureau Amsterdam met het ophogen van drie bushaltes in Amsterdam-Noord. Dit werk duurt tot eind november 2009.

Het ophogen van bushaltes is nodig om deze bereikbaar te maken voor mensen met een functiebeperking (bijvoorbeeld slecht ter been of slecht ziend). Het project start met het ophogen van drie haltes van lijn 33. Alle haltes in Amsterdam-Noord worden de komende jaren toegankelijk gemaakt.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het ophogen (tot 18 cm) van de bushaltes. In sommige gevallen wordt de halte zelf ook aangepast of verlengd.
Het Ingenieursbureau Amsterdam haalt eerst het asfalt weg, legt een fundering, maakt de stoepranden op hoogte en asfalteert de weg opnieuw. Tot slot wordt de bushalte ingericht.

De drie haltes


* Halte Spelderholt op de J. Drijverweg
De bus stopt op de dichtstbijzijnde halte: Mariendaal op de H.J. van Heekweg.

* Halte Bakkerswaal op de H. Cleyndertweg (aan beide kanten) Er komen tijdelijke haltes voor de bestaande haltes.

Bereikbaarheid

Zowel de J. Drijverweg als de H. Cleyndertweg blijven bereikbaar. Bij een tijdelijke afsluiting wordt het verkeer omgeleid of over een rijstrook geleid. Borden of verkeerslichten ter plaatse geven de omleiding of afsluiting aan.
Fietsers en voetgangers worden zoveel mogelijk langs het werk geleid.