Persuitnodiging: Verburg geeft startsein aan streekbussen

14/09/2009 10:37

de12Landschappen

Vanaf 21 september gaan ze rijden: 500 streekbussen met grote landschapsfoto's op de zijkant. Drie maanden lang kon iedereen zijn favoriete landschapsfoto inzenden. Dat leverde meer dan 3600 inzendingen op. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft op 21 september 2009 het startsein aan één van de 500 streekbussen. De winnaar van de hoofdprijs in Zuid-Holland krijgt zijn prijs uit handen van de minister tijdens de startmanifestatie op het Malieveld. In elke provincie komt de winnende foto van de prijsvraag in die provincie twee weken lang op zijkant van lokale bussen.

De provinciale Landschappen zijn als geen andere organisatie bezig met activiteiten in en rond het landschap. Daarbij werken zij intensief samen met lokale burgers, boeren en bedrijven. Het ministerie van LNV en de 12 Landschappen geven veel ruimte om mee te denken en mee te werken aan een mooi landschap. De actie met de 500 bussen heeft dan ook als doel dat mensen zien hoe mooi Nederland is en dat mensen zich bewust zijn van het gegeven dat natuur altijd dichtbij is. Dat sluit heel goed aan bij de campagne 'een mooier landschap, maak het mee' van de ministeries van LNV en VROM, de provincies en het Landschapsmanifest.

De 12 Landschappen is het samenwerkingsverband van de 12 provinciale Landschappen. Dit bureau behartigt de belangen van de provinciale Landschappen. De 12 Landschappen hebben samen ruim 100.000 hectare natuur in beheer en meer dan 300.000 donateurs.





http://www.de12landschappen.nl




Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit