Gemeente Eemsmond


Inwoners Eemsmond stellen menu mantelzorg en vrijwilligerswerk samen woensdag 16 september 2009

Maandag 21 en woensdag 23 september kunnen alle inwoners van Eemsmond laten weten welk menu de gemeente moet serveren om mantelzorgers en vrijwilligers een steuntje in de rug te geven. Op de menukaart staan verschillende opties om het vrijwilligerswerk en de mantelzorg beter te ondersteunen. Maar wat is de beste keuze? Een informatiegids of een voorlichtingsavond? Een jaarlijks feest of een lotgenotengroep? De keuze is aan de inwoners van Eemsmond. De uitkomsten worden meegenomen in het vrijwilligers- en mantelzorgersbeleid van de gemeente.

Mantelzorgers en vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor andere mensen of de samenleving. Wethouder Alie Boekhoudt: "Wij zijn er trots op dat in Eemsmond zo veel vrijwilligers en mantelzorgers actief zijn. Mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen of uit vrije wil en onbetaald werkzaamheden uitvoeren voor de samenleving, verdienen onze steun. Daarom willen we graag van onze inwoners weten op welke manier we dat het beste kunnen doen."

Startnotitie
De afgelopen maanden heeft de gemeente gesprekken gevoerd met vrijwilligers en mantelzorgers. Uit de gesprekken bleek bijvoorbeeld dat mantelzorgers vaak onder veel druk staan en dat de drempel om vrijwilligerswerk te doen hoog is. Daarom heeft de gemeente verschillende mogelijkheden bedacht om hen extra te steunen. De opties zijn verwerkt in een startnotitie vrijwilligersbeleid en mantelzorgondersteuning. Begin dit jaar heeft de gemeenteraad deze notitie vastgesteld. Uit de mogelijkheden moeten nu keuzes gemaakt worden. De gemeente wil graag weten welke opties de inwoners het beste vinden.

Menukaarten
De gemeente heeft twee menukaarten gemaakt. Op de menukaarten staan diverse opties om vrijwilligers en mantelzorgers te ondersteunen. Tijdens drie bijeenkomsten in september presenteert de gemeente de menukaarten. Alle inwoners van Eemsmond hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Wanneer en waar?

* Maandag 21 september, 19.30 tot 21.45 uur Gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen
* Woensdag 23 september, 9.30 tot 11.45 uur Verenigingsgebouw Pro Rege, Oosterkerkpad 7a in Warffum
* Woensdag 23 september, 14.00 tot 16.15 uur t Bommelhoes, Oudedijksterweg 22 in Uithuizermeeden

Meer informatie
De startnotitie en de menukaarten zijn te downloaden van www.eemsmond.nl of kunnen telefonisch opgevraagd worden via (0595) 43 75 55.