Vlaamse Overheid

Zaventem tien nachten omgeleid

Verkeer buitenring (R0) in Zaventem tien nachten omgeleid

Persmededeling van de Vlaamse Regering

woensdag 16 september 2009

Wegens onderhoudswerkzaamheden aan de brug van de Hector Henneaulaan in Zaventem, zal het verkeer op de buitenring (richting Groot-Bijgaarden) vanaf 21 september tien dagen lang vanaf 22:00 uur tot 5:00 uur omgeleid worden via de parallelweg van de buitenring, de Woluwelaan (R22). Verwacht wordt dat dit het verkeer dat van de E40 komt en de buitenring wil nemen (zowel het verkeer vanuit Luik/Leuven als dat vanuit Brussel) aanzienlijk zal vertragen. Er wordt ook vertraagd verkeer verwacht op de aansluiting van Woluwedal met de Woluwelaan. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht korte files van ongeveer 2 km voor de werkzone. De buitenring zal elke ochtend om 5:00 uur opnieuw opengesteld worden voor alle verkeer. De werkzaamheden zullen beëindigd zijn op 2 oktober. Als bijlage bij dit persbericht vindt u een nieuwsflash met omleidingsplan.

In het weekend wordt er niet gewerkt, om het nachtelijk verkeer zo weinig mogelijk te hinderen.

Het is de onderzijde van de brug van de Hector Henneaulaan die op tien nachten een onderhoudsbeurt zal krijgen. Omdat de aannemer onder de brug moet werken, moet de buitenring afgesloten worden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Interplant. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 130.000 euro (incl. BTW).