Gemeente Breda

Regelen reisdocumenten bij Burgerzaken in Teteringen niet meer mogelijk

Vanaf maandag 21 september is het niet meer mogelijk om bij de balie Burgerzaken in Teteringen een paspoort / identiteitskaart aan te vragen of af te halen. Met ingang van die datum worden vingerafdrukken opgenomen in reisdocumenten. Daarvoor is speciale apparatuur nodig, waarvoor strenge veiligheidseisen gelden.

Kostbare bouwkundige en technische voorzieningen zouden nodig zijn om aan die veiligheidseisen in Teteringen te kunnen voldoen. Het aanvragen en het afhalen van een reisdocument zal daarom vanaf maandag 21 september aanstaande plaats moeten vinden op plaatsen waar die apparatuur al wel aanwezig is, namelijk het Stadskantoor of de deellocaties in Prinsenbeek en Ulvenhout. De overige gemeentelijke dienstverlening in Teteringen blijft ongewijzigd.

De gemeente gaat op korte termijn de mogelijkheden onderzoeken voor verbetering van de dienstverlening in Teteringen door verdere samenwerking tussen Burgerzaken en de Bibliotheek Breda. Op langere termijn kan ook de nieuwe huisvesting van de bibliotheek daarbij een rol spelen.

Bij de balie Burgerzaken op de locatie Teteringen kan men na 21 september op maandag tussen 14.00 en 17.00 uur nog wel terecht voor ⢠aanvraag rijbewijs
⢠ophalen rijbewijs
⢠eigen verklaring voor medische keuring rijbewijs ⢠aanvraag uittreksel GBA
⢠aanvraag uittreksel burgerlijke stand

Breda, 15 september 2009