NCRV

Man bijt hond

43 jaar en altijd gekleed in luier en babypakje

Maandag 21 september

18.50 uur, Nederland 2

Iedere dag worden er banen geschrapt omdat bedrijven moeten besparen. Iemand die om een andere reden moeite heeft om een baan te houden, is de 53-jarige Bert Kiekens. Iedere dag zoekt hij naar een nieuwe werkplek, maar tot nu toe zonder succes. Bert loopt namelijk de hele dag het liefst in een babypakje met luier aan. Voor de meeste mensen een vreemde afwijking, maar Bert heeft het zelf volledig geaccepteerd. NCRVâs Man bijt hond ook.

Aan de hand van fotoâs, geboortekaartjes en andere documenten wordt het leven van een willekeurige Nederlander in beeld gebracht.

In de rubriek Hond aan tafel een ontmoeting met een heer die openhartig vertelt over zijn turbulente leven. Toen hij jong was ontmoette hij een leuke vrouw, maar had ook sterke homoseksuele gevoelens. Op advies van de huisarts ging hij toch met de vrouw naar bed en meteen de eerste keer raakte zij zwanger. Door die situatie zijn ze wel getrouwd en zelfs zeventien jaar bij elkaar gebleven. Als hij achteraf terug kijkt was het erg lastig, want hij was en is homoseksueel.