Warchild


Haagse politici verenigd in levensgroot vredesteken

17 september 2009 - Peaceteken op de Dam
Op 21 september zal Het Plein in Den Haag het decor zijn voor een levensgroot vredesteken. Kamerleden van diverse politieke partijen helpen mee om dit menselijk vredesteken mogelijk te maken.

Internationale Dag van de Vrede
Met deze actie vraagt War Child Nederland aandacht voor de Internationale Dag van de Vrede en het belang van vrede wereldwijd. Daarnaast zullen naar verwachting duizenden mensen door heel Nederland hun eigen levende vredestekens vormen. Zo verenigt Nederland zich in één groot peaceteken!

Aandacht voor kinderen in oorlog
Nog altijd zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld. Hoewel er vorig jaar zeven gewapende conflicten werden beëindigd, zijn er nog steeds 35 actieve, gewapende conflicten wereldwijd. War Child vindt dat kinderen niet thuis horen in oorlog. Daarom vraagt War Child op de Internationale Dag van de Vrede aandacht voor die kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om in vrede te leven.

Mark Vogt, War Child-directeur: "Door sámen op deze dag een vredesteken te vormen, overstijgen we persoonlijke of politieke meningsverschillen en benadrukken we het allesbepalende belang van vrede, ongeacht je standpunt. Met de vorming van het vredesteken is er eigenlijk op symbolische wijze sprake van een verbaal staakt-het-vuren."

Politici en T-Mobile vormen peaceteken
Politici Arend Jan Boekestijn (VVD), Mariko Peters (GroenLinks), Rita Verdonk (Trots op Nederland) en Kathleen Ferrier (CDA) hebben hun bijdrage toegezegd. Medewerkers van T-Mobile, hoofdsponsor van War Child, helpen mee om het vredesteken op Het Plein vorm te geven.

BR>