Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (39-09)

18 september 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van Burgemeester en wethouders van 21 tot en met 27 september 2009.

Uitreiking Grote Paul aan Govert de Roos
Op maandag 21 september om 16.00 uur reikt minister dr. Ronald Plasterk de Grote Paul 2009 uit aan Govert de Roos. De laureaat van deze prestigieuze Fotovakprijs is door het fotovak zelf gekozen en is de jaarlijkse hommage aan de legendarische fotograaf Paul Huf.

Aansluitend opent burgemeester Mirjam Salet een overzichtstentoonstelling van `Grote Paulen', zoals Vincent Mentzel, Patricia Steur, Erwin Olaf en, de door hen aangedragen veel belovende, nog onbekende talenten. Ook fotowerk van Top-40 fotografen uit het Paul Huf Meesterklassement wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is tijdens openingstijden van het stadhuis te bezichtigen tot en met 02 oktober.

Wethouder Mijnans legt bomen neer voor natuurlijke speeltuin Wethouder Jan Willem Mijnans legt dinsdag 22 september om 15.00 uur op de speelplek aan het Rousselpad, met behulp van een kraan, een aantal bomen neer voor de aanleg van een natuurlijke speelplaats. De bomen zijn elders in de wijk gekapt en krijgen zo een tweede leven.

Burgemeester Salet neemt kinderboek in ontvangst Burgemeester Mirjam Salet neemt zaterdag 26 september om 11.00 uur in de bibliotheek van Spijkenisse aan Breeweg 2, het eerste kinderboek "Een foto in de sneeuw" van de schrijfster Marlies Verhelst in ontvangst. Marlies Verhelst is woonachtig in Spijkenisse en docent Nederlands op het Penta college CSG Blaise Pascal.

Wethouder Mijnans opent jongerencentrum Maaswijk Wethouder Jan Willem Mijnans opent zaterdag 26 september om 13.30 uur het jongerencentrum Maaswijk aan het Vasalisplein 17. De wethouder maakt een paneel met graffiti af,dat door graffitikunstenaars is gemaakt. Dit paneel wordt opgehangen in het jongerencentrum.

Externe links


* De Fotogravenavond [Let op! De website www.fotografenavond.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* Grote Paul voor Govert de Roos