Gemeente Lelystad

Controleurs hondenbelasting op pad

Maandag 21 september 2009

In de laatste week van september 2009 gaan de controleurs van de gemeente Lelystad weer op pad in het kader van de hondenbelasting. Alle huisadressen krijgen een bezoek.

Hondenbelasting

Het houden van een hond binnen de gemeente Lelystad is gebonden aan het betalen van de hondenbelasting. Iedereen die één of meerdere honden houdt is verplicht hiervan bij de gemeente aangifte te doen. Verzuim van het doen van aangifte kan leiden tot naheffing van de belasting, eventueel verhoogd met een boete volgens het gemeentelijke boetebeleid.

Controleurs op pad

Om te controleren of hondenbezitters aangifte hebben gedaan, gaan controleurs vanuit de gemeente op pad. Indien zij niemand thuis aantreffen en toch vermoeden dat er één of meer honden in het huis verblijven, krijgen de bewoners van het huis een brief in de bus met het verzoek alsnog aangifte te doen en een aankondiging van een nieuw bezoek van de controleur.

Downloaden aangifteformulier

Kortom: heeft u een hond, doe op tijd aangifte bij de gemeente! U kunt dit doen aan de balie van het Team Burgerzaken en Belastingen in het gemeentehuis. Ook kunt u het aangifteformulier hondenbelasting downloaden, en het per post verzenden aan de gemeente Lelystad.
---