KNHS

Spanje wint finale Meydan Promotional League
21 september 2009
Meydan FEI Nations Cup

BARCELONA (KNHS) - Spanje heeft tijdens het CSIO in Barcelona de landenwedstrijd gewonnen en mag daardoor het komende jaar, net als Canada dat als tweede eindigde, van start gaan in de Meydan FEI Nations Cup competitie van 2010. Noorwegen, dat samen met Spanje aan de leiding ging in de promotie league, eindigde als vierde en Polen werd derde. In deze finale begonnen alle landen op nul en telden de eerder dit seizoen behaalde resultaten niet mee.

Vorige week maakte de FEI bekend dat Groot-Brittannië en België, die alle twee op de gedeelde achtste plaats eindigden na het seizoen 2009, degraderen naar de Promotional League, evenals Italië, dat tiende werd. Groot-Brittannië heeft aangekondigd tegen de beslissing van de FEI in beroep te gaan. België beraadt zich nog. Canada, dat in 2009 ook startgerechtigd was in de Meydan FEI Nations Cup competitie, besloot zich toen terug te trekken, omdat het land zich niet in staat achtte om met een team in alle acht wedstrijden van start te gaan.

De landen die in 2010 van start mogen gaan in de Meydan FEI Nations Cup wedstrijden zijn:
Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, de Verenigde Staten van Amerika, Zweden en Zwitserland, aangevuld met Canada en Spanje. Aan het einde van 2010 zullen drie landen uit deze reeks degraderen, om plaats te maken voor twee landen uit de Promotional League. Daardoor wordt het aantal landen dat van start gaat in de Meydan FEI Nations Cup met ingang van 2011 weer teruggebracht tot het oorspronkelijke aantal van acht.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Uitslag Meydan FEI Nations Cup Promotional League Final Barcelona:


1) Spanje - 4

2) Canada - 16

3) Polen - 41

4) Noorwegen - 44 / 443.39 sec.

5) Finland - 44 / 451.35 sec.

6) Hongarije - 54