Vastgoedexploitatiesector ondertekent convenant certificering

21/09/2009 10:12

NVM Service B.V.

Op dinsdag 15 september jl. hebben negen brancheorganisaties en -platforms in de

vastgoedexploitatiesector een convenant ondertekend om te komen tot certificering in het asset, property en facility management in Nederland om de kwaliteit, transparantie en integriteit van de sector te verbeteren.

De ondertekening van het convenant 'Het Slot Akkoord' vond plaats in Slot Zeist op initiatief van het Nederlands Vastgoedmanagement Platform (NeVaP). F-MEX, FMN, IFMA Holland, IVBN, NeVaP,Vastgoed Belang, Vastgoedmanagement Nederland, Vereniging Vastgoed Fondsen en VGME hebben het convenant ondertekend.

De afgelopen twee jaar heeft NeVaP onderzocht of er voldoende draagvlak is in de

vastgoedexploitatiesector om te komen tot persoons- en organisatiecertificering in het asset, property en facility management in Nederland. Uit dit onderzoek onder alle relevante stakeholders is gebleken,dat de sector richting samenleving en alle andere belanghebbenden in de sector de kwaliteit,transparantie en integriteit wil verbeteren middels certificering door een onafhankelijke certificerende

instelling (CI) en onder accreditatie door de Raad voor Accreditatie (RvA), de hoogste graad van certificering.

Ook uit het recent in opdracht van Vastgoedmanagement Nederland uitgevoerde onderzoek blijkt dat beleggers en vastgoedmanagement organisaties groot belang hechten aan toetsbare kwaliteit van dienstverlening middels certificering, die wordt getoetst door een onafhankelijke CI en wordt geaccrediteerd door de RvA.

Door ondertekening van het convenant spreken de negen organisaties de intentie uit tot het vormen van een werkgroep, die de oprichting van een stichting zal bewerkstelligen. Deze stichting zal de certificering in de vastgoedexploitatiesector gaan opzetten en beheren. De organisaties streven naar oprichting van de stichting voor 1 januari 2010. Implementatie van persoons- en/of organisatiecertificering in het asset, property en facility management per 1 januari 2011 wordt door de

organisaties haalbaar geacht.

Naast bovengenoemde ondertekenaars van het convenant wordt dit initiatief van harte ondersteund door de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW), van welke organisatie bij de bijeenkomst in Slot Zeist ook vertegenwoordigers aanwezig waren.





http://www.vastgoedmanagementnederland.nl