FNV Sport

Kwaliteit stages lijdt onder crisis

De kwaliteit van stages staat hier en daar stevig onder druk door de crisis. Dat stelt Henno van Horssen, voorzitter van studentenorganisatie ISO vast. Sinds de aanvang van dit studiejaar stromen de klachten binnen op de website http://stageklachten.nl.

Veelvoorkomende klachten zijn volgens van Horssen dat studenten het idee hebben dat ze als goedkope kracht worden ingezet. Ook komt het voor dat bedrijven stagiaires nemen als ze al in de gevarenzone zitten. "Vervolgens gaat zo'n bedrijf failliet en staat een student na twee weken weer buiten. Dat is vervelend, want je moet toch een paar weken stagelopen en een nieuw adres is niet altijd snel gevonden."

Over de hele linie lijken bedrijven echter minder zorgvuldig met studenten, zegt hij. "Vooral als het gaat om het afsluiten van contracten. Sommige bedrijven willen geen contract maken of ze houden zich er vervolgens niet aan." http://Stageklachten.nl is een initiatief van ISO, LSVb, CNV Jongeren, FNV Jong en het JOB en is sinds het voorjaar online.