Politie Utrecht

Persberichten district Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 21-09-2009

Diefstal diesel

MAARTENSDIJK Vier Litouwers in de leeftijd van 24 tot en met 34 jaar zijn zondagavond 20 september aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. Omstreeks 22.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat de mannen op heterdaad waren betrapt.

De melder zag op de Dorpsweg drie mannen met jerrycans weglopen. Agenten gingen erop af en troffen op het parkeerterrein achter het gemeentehuis drie personen bij een auto. Die zeiden op zoek te zijn naar een benzinepomp, maar de agenten constateerden dat de tank van hun auto nog halfvol zat. Daarop werden de mannen aangehouden.

Intussen kwam een melding binnen dat er nog een vierde man in een tuin liep. Deze werd daar niet aangetroffen, maar in de verte zagen de agenten wel iemand in een sloot. Voordat ze dichterbij konden komen verdween deze persoon.

Op de Industrieweg zagen agenten een camper staan met Litouws kenteken. Eromheen hing een sterke dieselgeur. De benzinedop lag binnen, buiten lag een trechter. Een man die bij de camper stond werd aangehouden. De camper en de auto werden weggetakeld.

Even later werd opnieuw een persoon gezien in de sloot. Deze verdween wederom uit het zicht. Vervolgens kwam er een melding dat een verdachte persoon werd opgepikt door een grijze auto op de Koningin Wilhelminaweg. Agenten gingen op de meldingen af maar hebben niets meer aangetroffen.

Frontale aanrijding

WERKHOVEN Op de Van Lynden van Sandenburgweg zijn zondagochtend omstreeks 08.45 uur twee autos frontaal op elkaar gereden. Getuigen die de klap hadden gehoord belden de politie. Die trof een van de autos in de greppel aan. De bestuurders waren inmiddels uit hun auto. Er waren geen andere inzittenden. Beiden zijn met onbekend letsel per ambulance naar het UMC overgebracht. De N229 werd enige tijd afgezet voor onderzoek ter plaatse. Het onderzoek wees uit dat een van de automobilisten, een 23-jarige man uit Elst, onder invloed van alcohol op de verkeerde weghelft had gereden. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De verdachte verklaarde zelf ook speed te hebben gebruikt. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. De andere bestuurder was een 59-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Beide autos werden weggetakeld.