Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 21-09-2009

Verkeersongeval

LEUSDEN Op 20 september heeft een ongeval tussen een crossmotor, een snorfiets en een bromfiets plaatsgevonden.

Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie de melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Asschatterweg. Drie jongens en een man in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar uit Amersfoort, reden op snorfietsen en een bromfiets over de Asschatterweg komende uit de richting van Leusden gaande in de richting van Achterveld. Een 18-jarige man sloeg met zijn bromfiets linksaf. Een 21-jarige man uit Leusden op een crossmotor haalde op dat moment de bromfietser in en moest vol in de remmen, waarbij hij naar rechts uitweek. Hierbij raakte hij een van de snorfietsen, waar twee jongens op zaten. Zij vielen en een van hen is met een enkelfractuur naar het ziekenhuis gebracht. De man op de crossmotor raakte licht gewond.

Inbreker aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van zondag 20 op maandag 21 september werd een inbraak gepleegd in een buurthuis aan De Reede.

Agenten kwamen af op de inbraakmelding. Terwijl zij bezig waren met onderzoek kwam een dronken man aanlopen. Deze 24-jarige Veenendaler bekende de inbraak te hebben gepleegd omdat hij op zoek was naar een slaapplek. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Beroving, de politie is op zoek naar getuigen.

VEENENDAAL Op zaterdag 19 september is een man beroofd door een nog onbekende man.

Tussen 22.30 uur en 23.00 uur ging een 21-jarige man zijn broertje thuis brengen. Op de Groeneveldselaan stonden zij even te wachten op een vriend toen er twee mannen op een donkere scooter aan kwamen rijden. Toen zij langs reden werd de telefoon van de man uit zijn handen gegrist. Daarna reed de bestuurder van de scooter hard weg.

Signalement verdachte 1:


- Man


- Licht getinte huidskleur


- Tussen de 17 en 20 jaar oud


- Mager/tenger postuur


- Zwart krullend haar, aan de zijkanten en achterkant opgeschoren. De krullen bedekten voor een deel zijn voorhoofd.

Signalement verdachte 2:


- Man


- Blanke huidskleur


- Tussen de 17 en 20 jaar oud


- Tussen de 1.80 en 1.85 meter lang


- Mager/tenger postuur


- Blond stekeltjes haar

Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.