Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 21-09-2009

Buit komt klem te zitten

WOERDEN Twee mannen braken in de nacht van zondag 20 op maandag 21 september bij een winkel in. Dankzij ingrijpen van getuigen, raakten zij hun buit kwijt.

Rond 01.40 uur hoorden meerdere bewoners van de Sint Pietersteeg een harde klap en vervolgens glasgerinkel uit de richting van de Voorstraat. Drie bewoners bedachten zich geen moment en renden naar buiten. Zij zagen een man met een grote zak de steeg in komen rennen. Hij rende langs één van de bewoners, maar de zak was echter zo groot, dat de bewoner daardoor tegen de muur werd gedrukt en even klem zat tussen de muur en de zak. Daardoor verloor de verdachte zijn buit, waarna hij zijn vlucht te voet in de richting van de Rijnstraat voortzette.

Een tweede verdachte kwam ook de steeg in rennen, maar zijn doorgang werd door de grote zak met kleding en de bewoners geblokkeerd. Zij pakten hem beet, maar hij wist zich los te rukken en ging ervandoor. Eén van de verdachten sprong op een donkerkleurige scooter en ging ervandoor, de andere wist te voet te ontkomen. Hij werd vervolgens door zijn maatje op de scooter opgepikt.

Signalementen:

Getinte jongeman van 16-20 jaar, 1.70-1.80 meter, smal postuur en hij droeg donkere kleding;

Lichtgetinte jongeman, 1.70-1.75 meter, normaal postuur en hij droeg donkere kleding met een capuchon

De verdachten bleken bij een kledingwinkel aan de Voorstraat te hebben ingebroken. Daarbij hadden zij een partij van tientallen stuks dure kleding buitgemaakt en in een grote zak gestopt. De zak met kleding raakten zij dus in de steeg kwijt. De buit is teruggegeven aan de 32-jarige eigenaar de kledingzaak. Hij deed aangifte van de inbraak.

Wielrenner gewond

ABCOUDE Bij een ongeval raakte een wielrenner op zondag 20 september gewond.

Rond 12.30 uur reed een groepje racefietsers over het Gein Noord. Omdat hen een auto tegemoet kwam, stuurde zij iets naar rechts. Eén van de wielrenners, een 54-jarige man uit Purmerend, raakte met zijn voorwiel het achterwiel van zijn voorligger. Daardoor verloor de Purmerender zijn balans en kwam met zijn racefiets ten val. Hij schoof over de weg en kwam net naast de auto tot stilstand. Door de val liep hij een hoofdwond op. Daar het letsel zich ernstig aan liet zien, kwam naast een ambulance ook de traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het AMC gebracht.

Te snel en te veel

MAARSSEN Een automobilist reed op zondagochtend 20 september niet alleen te hard, hij had ook nog een stevige slok te veel op.

Rond 09.45 uur controleerden agenten met een lasergun op de Zuilense Ring. Zij constateerden dat een 53-jarige Utrechtse automobilist met een snelheid van 136 km/u reed, terwijl het maximum daar 100 km/u is. De Utrechter werd aan de kant gezet en de agenten spraken hem aan. Daarbij bleek dat hij de nodige alcohol achter zijn kiezen had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Utrechter 1025 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en de te hoge snelheid. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto tegen vangrail

MAARSSEN Een automobilist botste op zondagochtend 20 september tegen een vangrail. Zijn passagiers raakten gewond.

Rond 06.15 uur reed een 24-jarige automobilist uit Amsterdam over de Zuilense Ring in de richting van de oprit van de Rijksweg A2 naar Amsterdam. Bij hem in de auto zaten een 23-jarige Amsterdammer en vrouwen van 19 en 21 jaar uit Enschede en Amsterdam.

Vermoedelijk door de mist zag de automobilist te laat dat hij al bij de oprit was. In plaats van rechtsaf te slaan, reed hij rechtdoor en botste frontaal op de vangrail. Door het ongeval raakten de drie passagiers gewond. De twee vrouwen liepen hoofdletsel op en de mannelijke passagier was duizelig en had mogelijk nekletsel. De drie werden per ambulance naar verschillende ziekenhuizen vervoerd.