Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 21-09-2009

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 20 op maandag 21 september heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Door het cameratoezicht werd rond 00.30 uur gezien dat twee jongens bezig waren een fiets te stelen op de Stationsstraat. Bij het zien van de politie zette de jongens het op een lopen. Eén van de jongens, 12 jaar uit IJsselstein, werd op de Catharijnesingel aangehouden. De tweede verdachte, 14 jaar uit Woerden, werd op het Smakkelaarsveld aangehouden. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Opvallend was dat de jongste verdachte diverse kledingstukken over elkaar aan had. Ook werd bij hem een bivakmuts aangetroffen.

Man met schotwond aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 20 op maandag 21 september een man in het ziekenhuis aangehouden met een schotwond in zijn been.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een man de eerste hulp van het Antonius ziekenhuis aan de Van Heuven Goedhartlaan binnen was komen lopen met een schotwond in zijn been. Ter plaatse troffen agenten een 39-jarige man uit Utrecht aan. De man had een schotwond in zijn been. Op aanwijzing van getuigen werd een vuurwapen in beslag genomen. Ook bleek dat de man eerder op de avond, samen met twee andere mannen, op de Europalaan al door de politie gecontroleerd was.

Agenten gingen terug naar de Europalaan en troffen daar de auto met twee inzittenden aan. Het tweetal, 36 en 49 jaar oud en beiden uit Utrecht, werden door middel van een uitpraatprocedure gesommeerd uit de auto te komen. In het voertuig werd geen vuurwapen aangetroffen. Het slachtoffer wil tot op heden niet verklaren wie hem in zijn been heeft geschoten. De politie is een onderzoek gestart.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Zondagmorgen 20 september heeft de politie een man aangehouden omdat hij de agenten beledigde en zich verzette tijdens zijn aanhouding.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder op de kruising Vleutenseweg met de Spinozaweg het rode verkeerslicht negeren. De 18-jarige automobilist uit Utrecht werd aan de kant gezet. De man werd aangesproken op zijn rijgedrag en kreeg een bekeuring. Hierop ging hij helemaal uit zijn dak en begon de agenten uit te schelden. Toen hij hiervoor werd aangehouden, verzette hij zich hevig en wist in eerste instantie weg te komen. Na een korte achtervolging werd de Utrechter alsnog aangehouden.

Man aangehouden

UTRECHT In een huis aan de St. Maartendreef heeft de politie zondagmorgen een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Rond 10.50 uur kreeg de politie een melding van een getuige. De man gaf aan dat hij achter een verdachte aan zat die zojuist een onderdeel van zijn bromfiets had weggenomen. Ter plaatse troffen agenten de getuige aan die verklaarde dat de verdachte een huis aan de

St. Maartendreef was binnengegaan. In de woning werd door de agenten een 28-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.

Straatroof

UTRECHT Op de Falklanddreef vond zondagmiddag onder bedreiging een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 21-jarige man uit De Meern liep over de Gloriantdreef in de richting van de Falklanddreef. Plotseling kwam een scooter naast de man rijden. Op de scooter zaten twee jongens. Eén van de jongens bedreigde de man met vermoedelijk een mes en dwong het slachtoffer zijn portemonnee af te geven. Hiervan vertrokken de verdachten en reden weg in de richting van de Einsteindreef. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden verdachte niet de inbreker

UTRECHT Een 30-jarige Utrechter die vrijdagavond 18 september werd aangehouden op verdenking van insluiping in een woning is na onderzoek weer in vrijheid gesteld. De man bleek niets met de inbraak te maken te hebben.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat op een adres aan de Merwedekade een insluiper was overlopen. De man zou inmiddels op een fiets zijn vertrokken richting de Balijelaan. De politie trof in de omgeving een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement en hield deze aan. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij niets met de inbraak te maken had.

De politie is op zoek naar getuige(n) van de inbraak. Het signalement van de inbreker luidt; man, op zwarte oma fiets. Hij droeg een Bordeaux rode jas en had een opvallend grote en scherpe neus. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.