Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Capelle werkt aan ...Amerikaanse buurt

Op maandag 21 september zijn de werkzaamheden gestart om in de Amerikaanse buurt een deel van de riolering te vervangen en de verharding op te hogen.

Op maandag 21 september zijn de werkzaamheden gestart om in de Amerikaanse buurt een deel van de riolering te vervangen en de verharding op te hogen. Als eerste zijn in opdracht van Eneco nieuwe gasleidingen in de straat aangelegd en worden de gasaansluitingen naar de woningen vervangen.

Daarna volgen de werkzaamheden in opdracht van de gemeente.

Dan rooien we de vijf bomen waarvoor kapvergunning is verleend gekapt en de struiken. Vervolgens verwijderen we de oude riolering gedeeltelijk en leggen we de nieuwe aan. Daarna kunnen de nutsbedrijven, indien nodig, werkzaamheden uitvoeren aan de kabels en leidingen. Aansluitend hogen we het terrein verder op en brengen we de bestrating weer aan.

Tot slot wordt de openbare verlichting aangepast en gedeeltelijk vernieuwd. Het nieuwe verlichtingsplan voldoet aan de huidige eisen. Er komen extra lantarenpalen bij.

We hebben het werk opgedeeld in fasen:


· Dakotaweg 61/28 richting Floridaweg


· Floridaweg vanaf de Westerlengte bij huisnummer 63/96 tot huisnummer 17/42

De planning is om dit omstreeks de kerstvakantie gereed te hebben.

In het nieuwe jaar volgen dan:


· het gedeelte van de Dakotaweg bij de school en sporthal en daarna


· het laatste stuk Floridaweg langs de kantoren


· Nevadaweg.

Per weggedeelte duurt het werk ongeveer 6 à 7 weken

We willen het werk eind april 2010 klaar hebben. Dit is afhankelijk van het weer. Tijdens het werkzaamheden zijn de woningen aan het opgebroken deel niet met de auto bereikbaar. De woningen zijn nog wel te voet bereikbaar. De aannemer gebruikt het speelterreintje aan de Nevadaweg als keet- en opslagterrein.