Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor Gerhard Schreiber uit Spijkenisse

21 september 2009

Burgemeester Salet en de heer Schreiber; fotografie Peter de Jong

Gerhard Schreiber ontving zaterdag 19 september 2009 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Salet.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens het 30-jarig jubileum van Klaverjasvereniging "De Waterlanders". De heer Schreiber werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Schreiber is lid van "De Waterlanders" (destijds "De Rietlanders") sinds de oprichting in 1979. Sinds 1984 zit hij in het bestuur van de vereniging. Al snel voltooide hij de opleiding als wedstrijdleider. Sinds 2001 is de heer Schreiber voorzitter van de vereniging. Op 1 oktober draagt hij deze functie over. Wel blijft hij actief als wedstrijdleider. De heer Schreiber is medeverantwoordelijk voor de organisatie van zes toernooien per jaar, waar 80 tot 100 personen aan meedoen.

De heer Schreiber is ook wedstrijdleider bij Klaverjasbond "De Eilanden". Hij staat erom bekend in complexe situaties tactvol en naar ieders tevredenheid op te treden. De heer Schreiber heeft vooral de laatste jaren veel energie gestoken in het uitbreiden van de vereniging.