Gemeente Maassluis

Wethouder introduceert Footchi's in Maassluis

footchi.jpg

In Azië is het al een rage en nu is ook Maassluis aan de beurt. Wethouder Joop Luijendijk deelde vrijdag 18 september 2009 Footchi's uit aan de leerlingen van groep 8 van basisschool De Dijck in Maassluis.

Een Footchi is knotsgek speelgoed, dat door het speciale veringsysteem in de vorm van een shuttle, met handen, voeten of hoofd in de lucht moet worden gehouden. Dit `spel' kan met meerdere personen tegelijk of individueel gespeeld worden.

Alle leerlingen van groep 8 van de Maassluise basisscholen die meedoen aan het gemeentelijke project Kies voor Sport, ontvangen deze weken een Footchi. Zo kunnen ze lekker bewegen. En bewegen is ook het doel van dit sportstimuleringsproject waarin de leerlingen tegen een zeer geringe bijdrage van EUR 3,- een sportkennismakingscursus kunnen volgen bij vele verschillende sportaanbieders in Maassluis.

Voor meer informatie over het project Kies voor Sport kunt u contact opnemen met Suzanne van Reij, sportcoördinator van de gemeente Maassluis via telefoonnummer (010) 593 1816 op maandag, woensdag en vrijdag.