Politie Gelderland-Zuid

Scooterrijder onder invloed

Tiel, 21-09-2009 o Zondagavond is een 17-jarige jongen uit Ophemert bij zijn woning aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten die net bij het politiebureau wegreden zagen een bromfiets voorbij rijden. Zij zagen dat de duopassagier geen helm droeg. De agenten gingen achter de scooter aan om hem staande te houden. Ter hoogte van de Begoniastraat kneep de bestuurder vol in de remmen, waardoor zijn maatje kwam te vallen, maar snel opstond en het op een lopen zette. Na een korte achtervolging werd de jongen door één van de agenten ingehaald. De jongen rook naar alcohol. De jongen werd door de agent herkend. s Middags was hij namelijk met zijn maatje ook al door de agenten staande gehouden omdat ze beiden geen helm droegen. Nu werd hem wederom proces-verbaal aangezegd.

Vervolgens stapten beide agenten in de auto op zoek naar de scooter en zijn berijder. Omdat bij de agenten het adres van de scooterrijder bekend was, reden ze daar naar toe. De jongen werd op het adres aangetroffen. De agenten lieten de jongen blazen en het apparaat gaf een F aan. Dat is een indicatie dat er teveel alcohol is gedronken. De jongen die zich verzette tegen zijn aanhouding werd uiteindelijk meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 430 ug/l op het ademanalyseapparaat. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het gepleegde verzet. (14)

Laatst gewijzigd 21-09-2009 12:11 | © Regio Gelderland-Zuid |