Gemeente Soest

.

Bouwvergunning kleed/clubgebouw Voetbalverening het Vliegdorp verleend

21 september

De vergunning voor de bouw van een duurzaam kleed-en clubgebouw voor voetbalvereniging 't Vliegdorp in Soesterberg is door de gemeente Zeist verleend. De gemeente Zeist moest toestemming geven voor de bouwplannen, omdat het nieuwe clubgebouw op haar grondgebied komt te staan.

Nu de bouwvergunning is verleend, wordt het ontwerp aanbestedingsklaar gemaakt, zodat de aanbesteding eind 2009 kan plaats vinden. Er wordt naar gestreefd begin 2010 met de bouw te beginnen, zodat eind 2010 het gebouw opgeleverd kan worden en voor gebruik overgedragen kan worden aan de voetbalvereniging.

Duurzaam bouwen

De gemeente Soest heeft een krediet van ruim 1,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de nieuwe kleed-en clubaccommodatie van voetbalvereniging 't Vliegdorp.

In een gezamenlijke actie van 't Vliegdorp en de gemeente Soest is bovendien besloten om in het kader van duurzaam bouwen, zonnepanelen te plaatsen op het gehele dak van het nieuwe clubgebouw.

De kosten hiervoor worden geheel door subsidies bijeengebracht, de gemeente Soest hoeft hiervoor niet extra te investeren.